Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Благоја Стојановски

 

 

 


Член на СДСМ. Роден на 13.11.1972 година во Скопје. Македонец. Дипломиран машински инженер, Машински факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член


Е-пошта: b.stojanovski@sobranie.mk