Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

НЕВЕНКА СТАМЕНКОВСКА

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 21.8.1983 во Скопје. Македонка. Има завршено Правен факултет – правни студии, „Св.Кирил и Методиј“. Магистер по европско право и право на ЕУ. 

 

Активности во Собранието:

  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член