Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ВЛАДИМИР ЃОРЧЕВ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 31.8.1978 година во Скопје. Македонец. Дипломиран политиколог, Правен факултет „Јустинијан Први“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), шеф на Делегација
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член


Е-пошта: v.gjorcev@sobranie.mk