Udhëheqja parlamentareE martë, 10.03.2009, Shkup

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBKLIKËS SË MAQEDONISË Z. TRAJKO VELJANOSKI E PRITI KRYETARIN E REPUBLIKËS SË ÇEKISË DHE KRYESUES I KËSHILLIT EVROPIAN, Z. MIREK TOPOLANEK I CILI ËSHTË NË VIZITË ZYRTARE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË

Duke i theksuar marrëdhëniet e mira bilaterale ndërmjet dy shteteve, e në këtë kuadër edhe të dy parlamenteve, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z. Trajko Veljanoski, theksoi veçanërisht se Kuvendi shumë seriozisht punon në harmonizimin me legjislacionin evropian dhe në realizimin e reformave. Duke përkujtuar se për dhjetë ditë tek ne do të mbahen zgjedhjet presidenciale dhe lokale, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z. Trajko Veljanoski, theksoi se duke e përcjellur rrjedhën e deritanishme të procesit zgjedhor, përfshirë këtu edhe fushatën, zgjedhjet do të kalojnë në atmosferë të drejtë dhe demokratike. Dua të përkujtoj se Republika e Maqedonisë qëmoti i ka plotësuar të gjitha kushtet ligjore edhe teknike, kur bëhet fjalë për liberalizimin e regjimit të vizave. Prandaj presim që Komisioni evropian në kohën e kryesimit tuaj, do të miratojë vendim për liberalizimin e vizave, ndërsa deri në fund të vitit presim që ta fitojmë datën për fillimin e bisedimeve. Kryesuesi i Komisionit evropian dhe kryetar i Qeverisë Çeke, z. Mirek Topolanek, theksoi se Çekia edhe mëtej do ta realizojë politikën e dyerve të hapura, kur bëhet fjalë për zgjerim të Unionit Evropian. Në këtë kuadër Çekia si deri tani, parimisht do ta përkrahë Republikën e Maqedonisë në rrugën e saj në strukturat euroatlantike.

Click