Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

E mërkurë, 11 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e sapoemëruar të Mbretërisë së Holandës në RMV, Sh.T. Dirk Jan Kop

Në takimin e sotëm të Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut me ambasadorin e sapoemëruar të Mbretërisë së Holandës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Sh. T. Dirk Jan Kop, Kryetari Xhaferi i uroi mandat të suksesshëm mysafirit dhe shprehu mirënjohje deh kënaqësi për bashkëpunimin e deritanishëm me ambasadorin e mëparshëm.

më shumë...

E hënë, 2 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me zëvendësshefin e delegacionit të BE dhe ekipin ekspert të Projektit të BE për „Mbështetjen e Kuvendit në implementimin e reformave"

Sot Kryetari Xhaferi kishte takim protokollar me zëvendësshefin e delegacionit të BE në Shkup, z. Julian Vasalo, mirëpo ky takim njëkohësisht shënoi edhe përfundimin e projektit dyvjeçar të financuar nga Bashkimi Evropian "Mbështetje e Kuvendit në implementimin reformave". Në takim, përveç Kryetarit Xhaferi ishte e pranishme edhe Sekretarja e Përgjithshme Ivanova dhe dy ekspertët që e zbatonin projektin, z. Edmond Miletiq dhe z. Tibor Drashkoviq.

më shumë...

E premte, 30 gusht 2019

Takimi i lamtumirës i Kryetarit Xhaferi me ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, znj. Daniella Barishiq

Në takim u shpreh falënderimi për bashkëpunimin dhe mbështetjen e deritanishme nga Kroacia miqësore. Të dy bashkëbiseduesit biseduan, gjithashtu, për çështjet aktuale të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Theks i veçantë iu kushtua temës së anëtarësimit në NATO, si dhe kryesimit të ardhshëm të Republikës së Kroacisë me Këshillin e Bashkimit Evropian dhe programi dhe prioritetet e tyre.

më shumë...

E hënë, 26 gusht 2019

PJESËMARRJA E KRYETARIT XHAFERI NË TAKIMIN E PUNËS TË KËSHILLIT TË AMBASADORËVE

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z.Talat Xhaferi, me ftesë të ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z.Nikolla Dimitrov, sot morri pjesë në Takimin e Punës me shefat e përfaqësive diplomatike - konsullore të Republikës së Maqedonisë së Veriut.  

më shumë...

E enjte, 1 gusht 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me Kryetarët e mëparshëm të Kuvendit

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, sot realizoi takim me Kryetarët e mëparshëm të Kuvendit, Stojan Andov dhe Tito Petkovski me rastin e 2 Gushtit, Ditës së Republikës.

më shumë...

E mërkurë, 31 korrik 2019

Takim lamtumirës i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e Mbretërisë së Suedisë, SH.T.Z.Mats Stafanson  

Kryetari shprehu mirënjohje për punën e Ambasadës së Mbretërisë së Suedisë, e cila edhe gjatë mandatit të ambasadorit Stafanson kontribuoi në masë të konsiderueshme në zhvillimin dhe përparimin e marrëdhënieve ndërmjet dy shteteve dhe dha mbështetje të fuqishme për integrimin euroatlantik të Republikës së Maqedonisë së Veriut. 

më shumë...

Е hënë, 29 korrik 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me z-njën Shalanda Jang, drejtore e Sektorit të Komisionit për Buxhet në Dhomën Përfaqësuese në SHBA dhe z-njën Kristi Xh. Antoni, udhëheqëse e Seksionit për Planifikim Buxhetor                                          

Në takimin e sotëm të Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut TalatXhaferi me delegacionin e përfaqësuesve të sektorit buxhetor në Dhomën Përfaqësuese në SHBA, z-nja Shalanda Jang dhe z-nja Kristi Xh. Antoni, u këmbyen disa informata dhe mendime të Kryetarit rreth përcaktimit tonë të mëtutjeshëm të përbashkët për pavarësimin e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut si dhoma më e lartë ligjvënëse dhe për pavarësinë e tij më të madhe në kuadër të sistemit politik në vend. 

më shumë...

E premte, 26 korrik 2019

TAKIM I KRYETARIT XHAFERI ME FILIP T. RIKER, U.D. NDIHMËS SEKRETAR SHTETËROR I SHBA PËR ÇËSHTJE EVROPIANE DHE EVROAZIATIKE

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, sot realizoi takim me Filip T. Riker, u.d. ndihmës sekretar shtetëror i SHBA për Çështje Evropiane dhe Evroaziatike ndërsa në takim ishte e pranishme edhe Ambasadorja e SHBA, Sh.S. Kejt Mari Bërns. Në takim u këmbyen mendime rreth aktiviteteve aktuale në pjesën e integrimeve euroatlantike dhe anëtarësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO dhe në BE, si edhe për bashkëpunimin bilateral ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe SHBA.

më shumë...

E mërkurë, 24 korrik 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me Ambasadoren e sapoemëruar të Malit të Zi, SH.S. Marija Petroviq

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, u takua me Ambasadoren e sapoemëruar të Malit të Zi në Republikën e Maqedonisë së Veriut, SH.S. Marija Petroviq. Ai i uroi mirëseardhje Ambasadores Petroviq, si një përfaqësuesi diplomatik nga një vend fqinj me të cilin na bashkojnë miqësia dhe lidhjet tradicionalisht të mira politike, ekonomike dhe kulturore dhe me të cilin ndajmë prioritete të njëjta të jashtme politike.

më shumë...

E mërkurë, 24 korrik 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me Ambasadoren e Republikës Popullore të Kinës Sh.S. Jin LIshian

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi realizoi takim me Ambasadoren e Republikës Popullore të Kinës, Sh.S. Jin Lishian, misioni diplomatik i së cilës përfundon në fund të muajit korrik. Në takim ishin të pranishëm edhe nënkryetari i Kuvendit Goran Misovski dhe kryetarja e Grupit për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës Popullore të Kinës Vladanka Aviroviq.  

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 33
  •