TAKIM I KRYETARIT XHAFERI ME DEJAN ZHIDAN...

E hënë, 10 shkurt 2020

TAKIM I KRYETARIT XHAFERI ME KRYETARIN E KUVENDIT SHTETËROR TË REPUBLIKËS SË SLLOVENISË, DEJAN ZHIDAN

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi sot realizoi takim me Delegacionin nga Republika e Sllovenisë, të paraprirë nga Kryetari i Kuvendit Shtetëror Dejan Zhidan, i cili qëndron në vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Në takim ishin të pranishëm edhe nënkryetari i Kuvendit Zeqir Ramçilloviq dhe kryetari i Grupit parlamentar për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Sllovenisë, z-nja Nada Cipusheva.

Lexo më shumë

Takim i Kryetarit Xhaferi me anëtarët e Delegacio...

E hënë, 10 shkurt 2020

Takim i Kryetarit Xhaferi me anëtarët e Delegacionit të Komisionit të Përhershëm për Çështje Evropiane në Parlamentin e Mbretërisë së Holandës, z. Hajke Velldman dhe z. Ane Myllder 

Duke shprehur mirënjohje ndaj Holandës për mbështetjen e politikës së zgjerimit të BE-së dhe angazhimeve që Republika e Maqedonisë së Veriut ti fillojë negociatat për anëtarësim, si edhe për mbështetjen e vazhdueshme për anëtarësimin e shtetit në NATO, Kryetari Xhaferi e vlerësoi intensifikimin e kontakteve të drejtpërdrejta ndërmjet deputetëve si mundësinë më të mirë për njoftimin burimor me gjendjen dhe për këmbimin e përvojave.

Lexo më shumë

Nënshkrimi i Marrëveshjes për kontribut fina...

E enjte, 6 shkurt 2020

Nënshkrimi i Marrëveshjes për kontribut financiar   

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Qeveria e Konfederatës zvicerane e përfaqësuar nga Ministria Federale për Punë të Jashtme, duke vepruar nëpërmjet Ambasadës së Zvicrës në Republikën e Maqedonisë së Veriut/Agjencisë zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, më 20 shkurt të vitit 2018 nënshkruan Memorandum për marrëveshje për projektin "Programi për mbështetjen e parlamentit".

Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me përfaqësues të...

E mërkurë, 5 shkurt 2020  

Takimi i Kryetarit Xhaferi me përfaqësues të Fonadicionit Vestminster për Demokraci dhe Ambasadoren Gallovej  

Takimi ishte në prag të hapjes solemne të Zyrës Parlamentare Buxhetore në kuadër të Shërbimit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe paraqet Njësi organizative e posaçme - Seksioni që sipas Ligjit për Kuvendin e Republikës së Maqedonisë është qendër analitike që shërben për avancimin e mbikëqyrjes parlamentare financiare përmes përgatitjes së analizave financiare dhe buxhetore për nevojat e deputetëve dhe trupave punues.

Lexo më shumë

Liderët parlamentarë me propozim-rregulla të...

E hënë, 3 shkurt 2020

Liderët parlamentarë me propozim-rregulla të reja për Kuvendin për përbërjen e tij të re

Partitë parlamentare arritën pajtueshmëri për rirregullim të madh të Rregullores së Kuvendit. Ato u obliguan që ta parashtrojnë tekstin pas zgjedhjeve.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT XHAFERI ME PËRFAQËSUESIT E LID...

E premte, 31 janar 2020

TAKIMI I KRYETARIT XHAFERI ME PËRFAQËSUESIT E LIDERËVE TË UNIONEVE RINORE TË KRUSHEVËS DHE SELANIKUT

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, sot realizoi takim me liderët e Unionit Rinor të Krushevës dhe Unionit Rinor të UNESCO-s të Selanikut, Metodija Stojçevski dhe Babis Papajoanu, organizatorë të Ngjarjes Kulturore të Rinisë në kuadër të Marrëveshjes së Prespës, së bashku me eurodeputetët - bashkëkryesues të Dialogut të Zhan Monesë, Andreas Shider, Ilhan Kjuçuk dhe Marion Vallsman, si dhe ambasadori Samuel Zhbogar.

Lexo më shumë

Nënshkrimi i Deklaratës së përbashk&#23...

E mërkurë, 29 janar 2020

Nënshkrimi i Deklaratës së përbashkët në Samitin e kryetarëve të parlamenteve nga vendet e Ballkanit Perëndimor

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi në Bruksel merr pjesë në Samitin e kryetarëve të parlamenteve nga vendet e Ballkanit Perëndimor dhe të Parlamentit Evropian, që organizohet nën patronazhin e Kryetarit të Parlamentit Evropian David Sasoli. 

Lexo më shumë

Takim i Kryetarit Xhaferi me eurodeputetët Fajon dhe B...

E martë, 28 janar 2020

Takim i Kryetarit Xhaferi me eurodeputetët Fajon dhe Billçik 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, para fillimit të Samitit të kryetarëve të parlamenteve të vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe të Parlamentit Evropian, dedikuar përforcimit të dimensionit parlamentar të procesit të zgjerimit dhe rolit të parlamenteve në agjendën reformuese për BE, realizoi takim me eurodeputetët Tanja Fajon dhe Vlladimir Billçik, bashkëkryesues të Grupit për mbështetje parlamentare të Ballkanit Perëndimor. 

Lexo më shumë

Takim i Kryetarit Xhaferi me kryetaren e KSHPK Ivanovska ...

E premte, 17 janar 2020

Takim i Kryetarit Xhaferi me kryetaren e KSHPK Ivanovska  

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, sot kishte takim me kryetaren dhe anëtarët e Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit.  

Në emër të Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, kryetarja Biljana Ivanovska ia dorëzoi Kryetarit Xhaferi Strategjinë nacionale për parandalimin e korrupsionit dhe konfliktit të interesave (2020 – 2024) me Plan aksioni për zbatimin e saj. 
Lexo më shumë

U votua pavarësia dhe pavarësia e shërbimit ...

E enjte, 16 janar 2020

U votua pavarësia dhe pavarësia e shërbimit të Kuvendit

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut Sot, në seancën e sotme të 130-të, me shumicë të madhe e votoi Propozim ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Kuvendin e Republikës së Maqedonisë.

Lexo më shumë
123...39                                        
Click