Udhëheqja parlamentareE martë 10.03.2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË TRAJKO VELJANOSKI, SOT E PRANOI AMBASADORIN E RI TË EMËRUAR TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË, SHKËLQESINË E TIJ ARBEN ÇEJKU

Në takim Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë Trajko Veljanoski edhe njëherë i theksoi marrëdhëniet e mira ndërmjet dy shteteve, dhe në ato suaza edhe bashkëpunimin e të dyja parlamenteve, dhe atë në të gjitha nivelet. Ky bashkëpunim dhe marrëdhënie edhe mëtutje duhet të zhvillohen dhe me këtë rast si dimension dhe kualitet i ri të jetë bashkëpunimi rajonal. Në këtë aspekt Kryetari Trajko Veljanoski theksoi se rëndësi të veçantë ka Korridori 8, për të cilin kanë biseduar me kryetaren e Parlamentit të Shqipërisë zonjën Jozefina Topalli, gjatë kohës së vizitës në Tiranë. Në takim, ambasadori i Republikës së Shqipërisë Arben Çejku duke i përcjellë edhe përshëndetjet e kryetares së Parlamentit të Shqipërisë Jozefina Topalli, drejtuar kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë Trajko Veljanoski, theksoi se Shqipëria në Republikën e Maqedonisë sheh një partner të rëndësishëm në bashkëpunimin bilateral, por dhe rajonal. Prandaj beson, se këtë bashkëpunim edhe mëtutje do ta zhvillojmë, meqë është në interes të përbashkët edhe të rajonit edhe të Evropës.

Click