DITA E DYTE E KONFERENCES SE KRYETAREVE TE PARLAMENTEVE TE ...E martë, 5 prill 2011

DITA E DYTË E KONFERENCËS SË KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE TË SHTETEVE ANËTARE DHE SHTETEVE KANDIDATE PËR ANËTARËSIM NË BE

Kryetari Veljanoski, në kornizat e Konferencës realizoi disa takime të shkurtra bilaterale me kolegët e tij, Kryetarin e Parlamentit të Maltës, Malit të Zi, Kroacisë, Sllovenisë, Turqisë, Austrisë dhe Holandës. Nga ana e Kryetarit Veljanoski u iniciua takim për bashkëpunim parlamentar edhe me Kryetarin e Parlamentit të Greqisë, Z.  Fillipos Petsallnikos, por ana greke nuk shprehu interesim për takimin dhe largoi bashkëpunimin fillestar parlamentar.

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI NE KONFERENCEN DYDITORE TE KRYETAREVE T...E hënë, 4 prill 2011

KRYETARI VELJANOSKI NË KONFERENCËN DYDITORE TË KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE NGA BASHKIMI EVROPIAN

Me ftesë të Kryetarit të Dhomës Përfaqësuese të Parlamentit të Belgjikës Z. Andre Fllaut dhe Kryetarit të Senatit të Belgjikës, Z. Deni Piters, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Z Trajko Veljanoski, merr pjesë në Konferencën dyditore të kryetarëve të parlamenteve nga Bashkimi Evropian

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME NDIHMESIN E SEKRETARIT TE ...E enjte, 31 mars 2011

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME NDIHMËSIN E SEKRETARIT TË PËRGJITHSHËM TË NATO-S PËR MARRËDHËNIE POLITIKE DHE POLITIKË TË SIGURISË, Z. DIRK BRENGELMAN

Në takim, Kryetari Veljanoski theksoi se siguria e një shteti, rajoni, por edhe më gjerë, nuk mund të bazohet vetëm mbi armët, armatën dhe policinë, por para së gjithash në ndërtimin e gjendjeve stabile politike dhe ekonomike.  Pikërisht në këtë drejtim është edhe puna e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, si në procesin e miratimit të ligjeve, ashtu edhe në realizimin e rolit mbikëqyrës të Parlamentit mbi pushtetin ekzekutiv.  Fakti që Raporti për progresin e Republikës së Maqedonisë nga Komisioni Evropian jep vlerësim pozitiv edhe për Parlamentin edhe për shtetin, dhe që Raporti përmban rekomandim për fillimin e bisedimeve për anëtarësim, tregon se jemi në rrugën e drejtë dhe se punojmë mirë në realizimin e agjendës euroatlantike. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME PRESIDENTIN E REPUBLIKES S...E mërkurë, 23 mars 2011

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME PRESIDENTIN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS, Z. BEXHET PACOLLI

Marrëdhëniet në mes të Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kosovës janë shumë të mira dhe kanë trend në rritje-kjo u theksua në takimin e Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Z.  Trajko Veljanoski, me Presidentin e Republikës së Kosovës, Z.  Bexhet Pacolli.  

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME MINISTRIN SLLOVEN PER PUNE...E mërkurë, 9 mars 2011

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME MINISTRIN SLLOVEN PËR PUNË TË JASHTME, Z. SAMUEL ZHBOGAR

Në takim të dy anët marrëdhëniet bilaterale i vlerësuan si shumë të mira në të gjitha sferat e politikës, kulturës dhe ekonomisë, ndërsa janë edhe në interes të të dy shteteve dhe për këtë ato vazhdimisht mbindërtohen dhe zgjerohen. Kryetari Trajko Veljanoski posaçërisht e theksoi bashkëpunimin ndërmjet dy parlamenteve edhe atë në të gjitha nivelet, nga grupet për miqësi, komisionet dhe në nivel të takimeve të rregullta të kryetarëve. Duke folur për gjendjet aktuale, Kryetari i Kuvendit Veljanoski theksoi se në praktikën evropiane të demokracisë parlamentare që moti është braktisur bojkoti si metodë e presionit

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI I DESHIROI PUNE TE SUKSESSHME SHEFIT TE...Е hënë, 7 mars 2011

KRYETARI VELJANOSKI I DËSHIROI PUNË TË SUKSESSHME SHEFIT TË SAPOEMËRUAR TË DELEGACIONIT TË BE-SË, E.T. PITER SORENSEN

Kryetari i Kuvendit të Republikës se Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, e pranoi shefin e sapoemëruar të Delegacionit të Bashkimit Evropian, E.T.  Piter Sorensen. Duke i dëshiruar sukses në realizimin e funksionit, Kryetari Veljanoski shprehu se janë plotësisht të gatshëm dhe  të hapur për bashkëpunim të drejtpërdrejtë me z.  Sorensen për gjetje të  zgjidhjes për çdo çështje të rëndësishme për progresin tonë eurointegrues.  

Lexo më shumë

DELEGACIONI I KUVENDIT TE REPUBLIKES SE MAQEDONISE NE VIZIT...E premte, 28 janar 2011

DELEGACIONI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, I UDHËHEQUR NGA KRYETARI VELANOSKI, NË VIZITË ZYRTARE NË MAL TË ZI

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, i udhëhequr nga kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Velanoski, e në përbërje të të cilit janë edhe deputetët z. Kërsto Mukoski, deputet i VMRO-DPMNE-së dhe kryetarja e grupit parlamentar për bashkëpunim me parlamentin e Malit të Zi, znj. Ermira Mehmeti, deputete e BDI-së dhe z. Mile Andonov, deputet i LSDM-së, anëtarë të grupit, realizoi takim me kryetarin e Parlamentit të Malit të Zi, z. Ranko Krivokapiq

Lexo më shumë
1  
Click