FJALIMI VELJANOSKI, NE MANIFESTIMIN "DHJETE DITE REPUBLIKA ...E Martë, 2 gusht 2011, Krushevë

FJALIMI I KRYETARIT TË KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI, NË MANIFESTIMIN "DHJETË DITË REPUBLIKA E KRUSHEVËS"

Meçkin Kamen ka vend të veçantë në historinë tonë dhe në zemrat tona.  Pikërisht këtu, para 108 viteve është vendosur themeli i shtetësisë së Maqedonisë. Në  vitin 1903 populli maqedonas në Krushevë e formon Republikën e parë në këtë pjesë të Evropës. Duke shprehur qartë vullnetin tonë për pavarësi dhe mëvetësi dëshmuam se nuk ekziston dëshirë më madhe se ajo për liri.

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI E HAPI FESTIVALIN E 50-TE BALLKANIK TE...E mërkurë, 6 korrik 2011

KRYETARI VELJANOSKI E HAPI FESTIVALIN E 50-TË BALLKANIK TË KËNGËVE DHE VALLEVE POPULLORE

Me të vërtetë ndiej kënaqësi të madhe që sonte, të gjithë së bashku, ta shënojmë fillimin e Festivalit Ballkanik të këngëve dhe valleve.  Kjo kënaqësi është edhe më e madhe meqë festivali i sivjetshëm është jubilar, i pesëdhjeti me radhë, për çka, që në fillim dua të shpreh mirënjohje për organizatorin – Institucionin Kombëtar Qendrën për Kulturë “Grigor Përliçev” dhe gjithsesi për Ministrinë e Kulturës pranë Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, me ndihmën materiale të së cilës mbështetet ky festival.  Sot Festivali ballkanik i këngëve dhe valleve popullore është anëtar i organizatave ndërkombëtare të festivaleve, me çka në mënyrë të veçantë paraqet promotorin e folklorit dhe këngës maqedonase, si pjesë e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FJALIMI I VELJANOSKI, NE SEANCEN E PARE KONSTITUTIVE 27.06....E hënë, 27 qershor 2011

FJALIMI I KRYETARIT TË KUVENDIT, Z. TRAJKO VELJANOSKI, NË SEANCËN E PARË KONSTITUTIVE

Besimin që ma dhatë, duke më zgjedhur në funksionin e kryetarit të përbërjes së shtatë të dhomës ligjvënëse të Maqedonisë, paraqet nder të madh dhe obligim për mua, sidomos pasi kjo ndodh në çastet kur nga përkushtimi dhe veprimi ynë i përbashkët në masë të madhe do të përcaktohet trajektorja nga do të shkojë atdheu ynë. Në këtë kontekst, më lejoni t’ju siguroj se detyrën që ma besuat do ta ushtroj me ndërgjegje, me vetëmohim dhe mbi të gjitha - me përgjegjësi.   Përvoja ime politike, përkushtimi në realizimin e prioriteteve nacionale maqedonase, si dhe lojaliteti ndaj vlerave të demokracisë, le të jenë konfirmim plotësues se Kuvendi i Maqedonisë edhe në të ardhmen, si edhe në të kaluarën, do të jetë garancia më e fuqishme për realizimin e interesave tona shtetërore.

Lexo më shumë
12   
Click