Aktivitete

E enjte, 1 gusht 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me Kryetarët e mëparshëm të Kuvendit

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, sot realizoi takim me Kryetarët e mëparshëm të Kuvendit, Stojan Andov dhe Tito Petkovski me rastin e 2 Gushtit, Ditës së Republikës.

më shumë...

Е premte, 2 gusht 2019, Pelincë

FJALIMI I KRYETARIT XHAFERI ME RASTIN E SHËNIMIT TË 2 GUSHTIT - DITËS SË REPUBLIKËS

Jam i nderuar që sot gjendem këtu para jush, si Kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe e kam këtë privilegj t'ju përshëndes dhe uroj mirëseardhje në emër të Kuvendit dhe deputetëve në dhomën legjislative, këtu para Qendrës Memoriale KAÇKM në Pelincë. 

më shumë...

E mërkurë, 31 korrik 2019

Takim lamtumirës i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e Mbretërisë së Suedisë, SH.T.Z.Mats Stafanson  

Kryetari shprehu mirënjohje për punën e Ambasadës së Mbretërisë së Suedisë, e cila edhe gjatë mandatit të ambasadorit Stafanson kontribuoi në masë të konsiderueshme në zhvillimin dhe përparimin e marrëdhënieve ndërmjet dy shteteve dhe dha mbështetje të fuqishme për integrimin euroatlantik të Republikës së Maqedonisë së Veriut. 

më shumë...

Е hënë, 29 korrik 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me z-njën Shalanda Jang, drejtore e Sektorit të Komisionit për Buxhet në Dhomën Përfaqësuese në SHBA dhe z-njën Kristi Xh. Antoni, udhëheqëse e Seksionit për Planifikim Buxhetor                                          

Në takimin e sotëm të Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut TalatXhaferi me delegacionin e përfaqësuesve të sektorit buxhetor në Dhomën Përfaqësuese në SHBA, z-nja Shalanda Jang dhe z-nja Kristi Xh. Antoni, u këmbyen disa informata dhe mendime të Kryetarit rreth përcaktimit tonë të mëtutjeshëm të përbashkët për pavarësimin e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut si dhoma më e lartë ligjvënëse dhe për pavarësinë e tij më të madhe në kuadër të sistemit politik në vend. 

më shumë...

E shtunë, 27 korrik 2019, Manastir

Fjalimi i nënkryetarit Goran Misovski, në hapjen e Festivalit të 49-të Republikan të Këngëve dhe Valleve Popullore "Ditët e Ilindenit"

Më lejoni në emër të Kryetarit Xhaferi dhe në emër të deputetëve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut të them se kam nderin dhe kënaqësinë që sonte do të jem pjesë e hapjes së Festivalit të 49-të Republikan të Këngëve dhe Valleve Popullore "Ditët e Ilindenit" ose "Bitfest".

më shumë...

E premte, 26 korrik 2019

TAKIM I KRYETARIT XHAFERI ME FILIP T. RIKER, U.D. NDIHMËS SEKRETAR SHTETËROR I SHBA PËR ÇËSHTJE EVROPIANE DHE EVROAZIATIKE

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, sot realizoi takim me Filip T. Riker, u.d. ndihmës sekretar shtetëror i SHBA për Çështje Evropiane dhe Evroaziatike ndërsa në takim ishte e pranishme edhe Ambasadorja e SHBA, Sh.S. Kejt Mari Bërns. Në takim u këmbyen mendime rreth aktiviteteve aktuale në pjesën e integrimeve euroatlantike dhe anëtarësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO dhe në BE, si edhe për bashkëpunimin bilateral ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe SHBA.

më shumë...

E mërkurë, 24 korrik 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me Ambasadoren e sapoemëruar të Malit të Zi, SH.S. Marija Petroviq

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, u takua me Ambasadoren e sapoemëruar të Malit të Zi në Republikën e Maqedonisë së Veriut, SH.S. Marija Petroviq. Ai i uroi mirëseardhje Ambasadores Petroviq, si një përfaqësuesi diplomatik nga një vend fqinj me të cilin na bashkojnë miqësia dhe lidhjet tradicionalisht të mira politike, ekonomike dhe kulturore dhe me të cilin ndajmë prioritete të njëjta të jashtme politike.

më shumë...

E mërkurë, 24 korrik 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me Ambasadoren e Republikës Popullore të Kinës Sh.S. Jin LIshian

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi realizoi takim me Ambasadoren e Republikës Popullore të Kinës, Sh.S. Jin Lishian, misioni diplomatik i së cilës përfundon në fund të muajit korrik. Në takim ishin të pranishëm edhe nënkryetari i Kuvendit Goran Misovski dhe kryetarja e Grupit për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës Popullore të Kinës Vladanka Aviroviq.  

më shumë...

E martë, 23 korrik 2019

TAKIM I KRYETARIT XHAFERI ME AMBASADOREN E SAPOEMËRUAR TË SHBA KEJT MARI BËRNS

Kryetari Xhaferi, duke i drejtuar urime për emërimin e saj në funksion, shprehu shpresë për vazhdimin e bashkëpunimit të shkëlqyer me Ambasadën dhe me përfaqësuesit e saj, sidomos për shkak të faktit që SHBA janë partneri ynë strategjik me të cilin kultivojmë ndër dekada marrëdhënie bilaterale të afërta dhe miqësore.

më shumë...

E hënë, 22 korrik 2019, QIK

FJALIMI I KRYETARIT XHAFERI ME RASTIN E PROMOVIMIT TË LIBRIT "THESAR KOMBËTAR I MËRGATËS SHQIPTARE NË SUEDI"  

Në fillim, më lejoni të shpreh kënaqësinë që sot jemi tubuar këtu në këtë eveniment kulturor në të cilin do të bëhet përurimi i librit "Thesar kombëtar i mërgatës shqiptare në Suedi", vëllimi i 10 -të, që vetvetiu flet për vazhdimësinë dhe për këmbëngulësinë me të cilën Shoqata e shkrimtarëve dhe artistëve shqiptarë "Papa Klementi XI Albani" nga Suedia e realizon aktivitetin e vet kaq fisnik.

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 70
  •