Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

Е mërkurë, 20 nëntor 2019

Fjalimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut me rastin e Ditës botërore të fëmijëve

Më lejoni të shpreh gëzimin që sot mundem të jem bashkë me ju në këtë ditë të bukur - Ditën botërore të fëmijëve dhe t'ju përshëndes në emrin tim personal dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të them se edhe pse me Deklaratën universale dhe me Konventën për të drejtat e fëmijëve të Kombeve të Bashkuara përcaktohet 20 nëntori si Dita universale e fëmijëve, kjo nuk do të thotë se 364 ditët tjera nuk duhet ta kremtojmë, të kujdesemi dhe  ti mbrojmë të drejtat tuaja dhe t'ju mundësojmë rritje dhe zhvillim normal.

më shumë...

E hënë, 18 nëntor 2019, Tiranë

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Konferencën e organizuar në koordinim me Stejt Departamentin Amerikan në temën "Religjioni si instrument i paqes" 

Nuk kaloi shumë kohë prej herës së fundit kur isha këtu, gjegjësisht në Samitin e Federatës Universale për Paqe, ku kisha nderin që të drejtohem në emrin tim personal, dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në temën "Paqja, siguria dhe zhvillimi njerëzor në Evropën Juglindore", që edhe si është e ndërlidhur me temën e Konferencës së sotme, respektivisht, "Religjioni si instrument i paqes".

më shumë...

E hënë, 4 nëntor 2019 

Fjalimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Takimin e 9-të të kryetarëve të parlamenteve të vendeve të Evropës Juglindore për zgjerimin e BE-së 

Më vjen mirë që mundem në emrin tim personal dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të drejtohem në këtë Konferencë para kolegëve të mi, kryetarëve të parlamenteve të vendeve të Evropës Juglindore dhe Grupit të Vishegradit dhe të shpreh respekt të thellë për mbështetjen e juaj konstante dhe për miqësinë e sinqertë, për çka është konfirmim edhe prezenca e juaj këtu dhe Deklarata e përbashkët, produkt i këtij forumi.

më shumë...

E premte, 1 nëntor 2019

Fjalimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës ë Maqedonisë në promocionin e Doracakut për të DHN për parlamentarë e organizuar nga Kryqi i kuq i RMV në temën "Roli i shtetit në promovimin e të Drejtës Humanitare Ndërkombëtare"

Më lejoni të shpreh kënaqësinë që sot kam nderin të drejtohem në emrin tim personal dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të përshëndes këtë eveniment jo të përditshëm në të cilin do të promovohet ky doracak i rëndësishëm. Mirëpo, fillimisht kisha dashur të shpreh respekt të madh ndaj misionit dhe veprës së Kryqit të Kuq Ndërkombëtar si edhe Kryqit të Kuq të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Si organizatë humanitare e cila ka mision të parandalojë vuajtjen njerëzore, të mbrojë jetën dhe shëndetin e qytetarëve dhe të promovojë vlerat humane dhe dhënien e ndihmës solidare, sidomos në rastet e fatkeqësive dhe katastrofave, ndjehem i përmbushur që sot do të jap një kontribut të vogël në ngritjen e vetëdijes për këtë të drejtë te ne, parlamentarët.

më shumë...

E shtunë, 26 tetor 2019, Tiranë

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Samitin e Federatës Universale për Paqe me temën "Paqja, siguria dhe zhvillimi njerëzor në Evropën Juglindore"

Jam i nderuar që sot gjendem në mesin tuaj, dhe kam mundësinë që në emrin tim personal, dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut të përshëndes pjesëmarrësit e Samitit të Federatës Universale për Paqe që do të përqendrohet në përgjithësi në temën "Paqja, siguria dhe zhvillimi njerëzor në Evropën Juglindore". 

më shumë...

E enjte, 24 tetor 2019, Strasburg

Fjalimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Konferencën evropiane të kryetarëve të parlamenteve në temën "Shtëpia jonë e përbashkët evropiane: 70 vitet e ardhshme“

Më lejoni që në emrin tim personal dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut të uroj shënimin e 70 vjetorit të themelimit të Këshillit të Evropës, organizatës udhëheqëse për të drejtat e njeriut në kontinent, në të cilën janë anëtare 47 vende evropiane të cilat përveç asaj që gjenden në kontinent të përbashkët, kanë edhe një gjë të përbashkët dhe shumë të rëndësishme, respektivisht, janë nënshkruese të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut e cila konventë në fakt është marrëveshje për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, të demokracisë dhe sundimit të drejtës. 

më shumë...

E martë, 15 tetor 2019

Fjalimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Asamblenë e 141. të Unionit Interparlamentar në temën "Përforcimi i të drejtës ndërkombëtare: Roli dhe mekanizmat e parlamenteve dhe kontributi në bashkëpunimin rajonal"

Më lejoni që në emrin tim personal dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut ti përshëndes pjesëmarrësit e Asamblesë së 141. të Unionit Interparlamentar dhe të shpreh kënaqësinë që edhe kësaj here jemi tubuar në këtë numër respektabil dhe kemi mundësinë ti prezantojmë qëndrimet e institucioneve nacionale para këtij forumi ndërkombëtar.

më shumë...

E martë, 8 tetor 2019

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Tryezën e Rrumbullakët me temë:“Përvojat dhe sfidat nga zbatimi i Ligjit për parandalim të korrupsionit dhe konfliktit të interesave“

Kam nderin të jem pjesë e kësaj punëtorie, në të cilën ju inkurajoj dhe besoj se do të jap rezultat në lidhje me krijimin e Strategjisë Nacionale. Shpresoj që me fjalimin tim hyrës do të kontribuoj në punën tuaj, veçanërisht për një temë kaq të rëndësishme siç është korrupsioni, përkatësisht lufta kundër korrupsionit.

më shumë...

E martë, 24.09.2019, Kazakistan

Fjalimi i Kryetarit Talat Xhaferi në Konferencën e 4-t të kryetarëve të parlamenteve të vendeve të Euroazisë në temën "Euroazia më e madhe:Dialog. Besim. Partneritet"

Më lejoni të drejtohem para jush në cilësinë e Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, dhe t'ju përshëndes në emrin tim personal dhe në emër të deputetëve, të nderuar participantë të kësaj Konference të kryetarëve të parlamenteve të vendeve të Euroazisë.

më shumë...

E mërkurë, 18 shtator 2019

FJALIMI I KRYETARIT XHAFERI NË NGJARJEN RAJONALE B2B TË ODËS EKONOMIKE TË MAQEDONISË VERI-PERËNDIMORE

Kam nderin që sot të përshëndes në emrin tim personal dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut këtë eveniment të parë të këtij lloji në vend, Forumin rajonal B2B, ose BiznisToBiznis dhe njëkohësisht të shpreh lëvdatat e mia ndaj Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore për punën e palodhshme por edhe shumë të rëndësishme që ju e bëni.

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  •