Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

E premte, 15 shtator 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi me rastin e Ditës ndërkombëtare të Demokracisë

Mendime për demokracinë si formë e sundimit dhe formë e rregullimit shtetëror hasim qysh në kohërat antike, te mendimtarët e njohshëm Aristoteli, Sokrati dhe Platoni. Në esencë, qysh në kohërat antike deri tani, demokracia dhe gjithë ajo që nënkuptohet nën këtë ka qenë lëndë e debateve teorike të përkufizimeve politike. 

më shumë...

E premte, 15 shtator 2017

DEKLARATË PËR MEDIE E KRYETARIT XHAFERI ME RASTIN E NËNSHKRIMIT TË MEMORANDUMIT PËR MIRËKUPTIM 

Më paraqet kënaqësi të veçantë t'ju informoj se sot Kuvendi i Republikës së Maqedonisë e nënshkroi Memorandumin për mirëkuptim me Vestminster Fondacionin për Demokraci dhe Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Komonuellthin e Britanisë, me çka e ripërtërijmë dhe e vazhdojmë bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar dhe me Vestminster Fondacionin për Demokraci.

më shumë...

E enjte, 7 shtator 2017

Fjalim i Kryetarit Xhaferi me rastin e 8 shtatorit - Ditën e pavarësisë së Republikës së Maqedonisë

Në vigjiljen e shënimit të Ditës së pavarësisë, 8 shtatorit, që në fillim dëshiroj tu shpreh mirënjohje, a besoj se atë mirënjohje e ndan edhe opinioni i tërë në Republikën e Maqedonisë, ndaj deputetëve të përbërjes së parë parlamentare të Republikës së Maqedonisë.

më shumë...

E mërkurë, 6 shtator 2017

Fjalimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, në mbledhjen konstituive të Grupit Parlamentar Ndërpartiak për të Drejtat e Personave me Hendikep

Grupi Parlamentar Ndërpartiak për të Drejtat e Personave me Hendikep nuk është trup klasik i Kuvendit siç janë, për shembull, komisionet e Kuvendit, këshillat parlamentare dhe të tjerat, por paraqet lobi-grup parlamentar, qëllimi i të cilit është të punojë në përmirësimin e kushteve për bashkëqytetarët tanë që janë me hendikep, që edhe realisht të mund të ndihen të barabartë me qytetarët tjerë. 

më shumë...

E martë, 5 shtator 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Konferencën shkencore ndërkombëtarr 

Vërtetë kam kënaqësi të marr pjesë sot në hapjen e kësaj Konference Shkencore Ndërkombëtare me temë „Ballkani ndërmjet perëndimit dhe lindjes: Sfidat e vjetra dhe/apo të reja të sigurisë“, në organizim të Institutit të Mbrojtjes, Sigurisë dhe Paqes në Fakultetin Filozofik në Shkup dhe Fakultetit të Sigurisë në Universitetin në Beograd. 

më shumë...

E diell, 13 gusht 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi me rastin e shenimit të 16 vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes kornizë së Ohrit 

Sot përmbushen 16 (gjashtëmbëdhjetë) vite prej datës kur është nënshkruar Marrëveshja kornizë e Ohrit e cila ishte marrëveshje me të cilën iu dha fund konfliktit të brendshëm në Republikën e Maqedonisë. Ky dokument i rëndësishëm i paqes në shtetin tonë dhe i pajtimit mes qytetarëve tanë u përpilua dhe u nënshkrua me vullnetin politik dhe me lehtësimin nga miqtë tanë ndërkombëtarë.

më shumë...

E diell, 6 gusht 2017 

Deklarata e Kryetarit Xhaferi me rastin e shpalljes së Zgjedhjeve lokale

Sot e nënshkrova Aktvendimin për shpalljen e Zgjedhjeve lokale për anëtarë të këshillave të komunave dhe këshillit të Qytetit të Shkupit dhe për kryetarë të komunave dhe për kryetar komune të Qytetit të Shkupit.

më shumë...

E mërkurë, 2 gusht 2017

Fjalimi i kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi me rastin e 2 gushtit, Ditës së Republikës

Sot jemi këtu në Meçkin Kamen, t'i nderojmë heronjtë e Ilindenit të cilët këtu i dhanë jetët e tyre dhe me këtë e ndërtuan të tanishmen të cilën të gjithë e jetojmë. Të përulemi para autorëve të Manifestit të Krushevës, dokument i shkruar para njëqind e katërmbëdhjetë vitesh, por që është aktual edhe sot. Më lejoni të citoj një pjesë të tij: 

më shumë...

E enjte, 27 korrik 2017

Njëqind ditë nga zgjedhja e z. Talat Xhaferi Kryetar i Kuvendit

Pasi që përfundojnë 100 ditët e zgjedhjes sime në funksionin e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, ndjej nevojë ti drejtohem opinionit dhe ta informoj për aktivitetet që janë realizuar deri tani, si edhe për aktivitetet që duhet të realizohen në të ardhmen. 

më shumë...

E mërkurë, 19 korrik 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Tryezë të rrumbullakët rajonale 

Që në fillim dëshiroj ta shpreh kënaqësinë time për ftesën e sotme të marr pjesë në këtë konferencë me karakter rajonal. E gjithë kjo fut një input shumë më të madh cilësor në proceset e bashkëpunimit, si ndërmjet institucioneve në rajon, ashtu edhe ndërmjet sektorit joqeveritar.

më shumë...

  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  •