Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


 

 

 

                                              RADMILLA SHEKERINSKA -  JANKOVSKA

 

 

  
Anëtare e LSDM-së. E lindur më 10.6.1972 në Shkup. Maqedonase. Elektro-inxhiniere e diplomuar. Magjistre për marrëdhënie ndërkombëtare.

Prej 1998-2002 ka qenë  deputete. Nga viti 2002-2006 ka qenë zëvendës-kryetare e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë e angazhuar për eurointegrime.

Fituese e çmimit  ”Lider global” të Forumit ekonomik botëror. Ka qenë deputete edhe në ish-përbërjen parlamentare.

Kryetare e Këshillit Nacional për eurointegrime.

Anëtare e:

  • Komisionit për punë dhe politikë sociale,
  • Grupit të  deputetëve të Kuvendit  të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e SHBA-ve,
  • Grupit të deputetëve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së  Francës dhe
  • Grupit të deputetëve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Mbretërisë së Holandës.
 
a

Na ndiqni në: