Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


 

 

FIJAT CANOSKI

 

 

 

 

U lind: 2.10.1960 në fsh. Oktisi, Strugë, Republika e Maqedonisë
Adresa dhe telefoni: rr. Velko Vllahoviq nr.10
Strugë Republika e Maqedonisë
Tel. 00-389-(0)23-136-926
Mob:00-389-(0)71-223-201
e-mail: canoski@mt.net.mk

Statusi familjar: I martuar, (baba i tre fëmijëve)

Nacionaliteti:  Torbesh

Arsimimi: Shkollën fillore e kreu në Strugë ndërsa shkollën e mesme në Zagreb, Republika e Kroacisë.

Shkollimin e lartë Fakultetin Ekonomik në Novi Sad, Republika e Serbisë

Studimet pasuniversitare në "Universitetin Gjithësllav" në Novi Sad, Republika e Serbisë me mentorin dr Millan Mileviq, profesor i rregullt i Fakultetin për shkenca politike të Universitetin në Beograd. Magjistroi me temën "Procesi për hulumtimin e tregun politikë me verifikimin e programit  të politikës zgjedhore në formë të instrumenteve të miks marketingut”.

Gjuhët e huaja: Flet shqip, kroatisht dhe gjermanisht ndërsa shërbehet me anglishten.

Kompjuter: Word, Exsel, Power Point, Corel Draw, Internet.

Përvojë pune: biznesmen, menaxher i firmave personale private në sferën e  tregtisë, hotelerisë, ndërtimtarisë si dhe firma për stërvitje të kuadrove në sfera të administrimit dhe të sferave të tjera të cilat si logjistik të bazave të NATO-së punojnë në shtetet e Unionit Evropian.

Themelues i Universitetit të parë privat - "FON Universiteti"  në Republikën e Maqedonisë me seli në Shkup dhe Strugë i cili ofron studime në një nga tetë fakultetet dhe atë Fakulteti për shkenca juridike, Fakulteti për shkenca politike, Fakulteti për shkenca të huaja zbatuese, Fakulteti për detektiva dhe sigurim, Fakulteti për mjedisin jetësor, Fakulteti për shkenca ekonomike, Fakulteti për teknologji informative dhe komunikative dhe Fakulteti për sport dhe menaxhment sporti.

Themelues i Shkollës së mesme private në Republikën e Maqedonisë "Gjimnazi i pestë privat" me seli në Shkup.

Prej vitit 2006 - deputet në Kuvendin e Republikën së Maqedonisë.

Aktivitet partiak: 2006 – themelues dhe kryetar i Partisë për Ardhmëri Evropiane.

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.