Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


 

 

ASLLAN SELMANI

 

 

 

 

Anëtar i Partisë për Prosperitet Demokratik (PPD).

Kryetar i Komisionit për ndërtimtari dhe turizëm pranë Kuvendit të RM-së. Anëtar i Grupit të deputetëve të Kuvendit të RM për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Kroacisë. Në përbërjen e mëparshme të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, ishte ministër i Shkencës dhe anëtar i Qeverisë në dy mandate. Ka qenë kryetar i Komisionit nacional për TEMPUS programin dhe koordinator i aktiviteteve për implementimin e tij në Republikën ë Maqedonisë.

U lind në vitin 1945 në fshatin Llojan. Kumanovë, RM. Shqiptar. Kreu Fakultetim Matematiko-natyror në Univerzitetin “Shën Ciril dhe Metodi“ në Shkup, doktor i shkencave gjeografike. Profesor i rregullt në Fakultetin Matematiko-natyror. Shërbehet me gjuhën frënge dhe italiane. Ka qenë deputet në Kuvendin e RM-së në mandatin e mëpërshëm nga 1990 deri në 1994 dhe nga 1994 deri në vitin 1998. Jeton në Shkup.

 

 

 
a

Na ndiqni në: