Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI JURIDIKO-LIGJVËNËS

E-posta: k-zpk@sobranie.mk

Komisioni juridiko-ligjvënës ka kryetar dhe dymbëdhjetë anëtarë nga radhët e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe katër anëtarë nga radhët e punëtorëve shkencorë dhe profesionalë.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • harmonizimin e ligjeve dhe akteve tjera me Kushtetutën dhe me sistemin juridik, si dhe përpunimin e tyre tekniko-juridik;
  • kërkesat për dhënien e interpretimit autentik dhe përgatitjen e propozimeve të interpretimit autentik të ligjeve;
  • veprimtarinë ligjvënëse dhe ndërtimin e sistemit juridik në Republikë;
  • verifikimin e tekstit të spastruar të ligjeve dhe të akteve të tjera nëse me ligj, përkatësisht me akt tjetër autorizohet;
  • dhënien e korrigjimeve të gabimeve në tekstin e botuar të ligjit ose të aktit tjetër, në bazë të tekstit burimor të ligjit të miratuar ose aktit tjetër të Kuvendit dhe korrigjimin e gabimeve të tekstit të spastruar të ligjeve, dhe
  • çështje të tjera që i përkasin veprimtarisë ligjvënëse dhe ndërtimit të sistemit juridik në Republikë.

Kryetar : ANDONOVSKI KIRIL
   
Anëtarë:

STOJANOVSKI TOMISLLAV
JOVANOVSKA VESNA
NEVENOVSKI GORAN
KARAXHOSKI ZHARKO
TOMOV PANDE
DIMOVA MARKOVIQ NATALIJA
STOJANOVSKI NAQE
GESHTAKOVSKI ALEKSANDAR

TODOROV RISTO
ZIBERI NASER
ALIU ABDULLA
HANXHISKI BLLAGOJ
ALIU QANI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.