Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR BUJQËSI, PYLLTARI DHE EKONOMINË E UJËRAVE 

Komisioni për bujqësi, pylltari dhe ekonominë e ujërave ka kryetar dhe dhjetë anëtarë nga radhët e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe katër anëtarë nga radhët e punëtorëve shkencorë dhe profesionalë.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • tokën bujqësore, pyjet, kullotat dhe pasuritë tjera natyrore dhe fuqitë natyrore;
  • arondacionin, komasacionin dhe meliorimin; 
  •  blegtorinë, bujqësinë, kopshtarinë dhe vreshtarinë;  
  • gjuetinë dhe peshkimin; 
  • botën bimore dhe shtazore;
  • shëndetësinë veterinare dhe mbrojtjen e bimëve;
  • matjen dhe kadastrën e tokës; 
  • përdorimin dhe shfrytëzimin e ujërave dhe lejimin e regjimit të ujërave;
  • sistemet hidromeliorative dhe punët hidrometeorologjike dhe
  • çështje tjera që i përkasin bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave;

Kryetar:

Sibinovski Borçe  

Anëtarë:

Çerkezov  Millanço  
Trajkov Goranço
Garçevski Sllobodan
Batkoski Dimitar

Todorovski Pavle
Etemi Fatmir
Buzlevski Dimitar
Stojanovski Naqe
Ivanov Mirko

Haruni Sejfedin  

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.