Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR POLITIKË TË BRENDSHME DHE MBROJTJE

Komisioni për politikë të brendshme dhe mbrojtje ka kryetar dhe tetë anëtarë nga radhët e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe tre anëtarë nga radhët e punëtorëve shkencorë dhe profesionalë.
.
Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

 • mbrojtjen e sistemit shoqëror të verifikuar me Kushtetutë;
 • shtetësinë;
 • gjyqësinë, avokaturën dhe prokurorinë publike;
 • amnistinë dhe faljen;
 • tubimet dhe shfaqjet publike;
 • sigurinë në komunikacionin rrugor, ajror, hekurudhor dhe të liqeneve;
 • lirinë e qarkullimit dhe zgjedhjen e lirë të vendbanimit;
 • paraqitjen e vendbanimit dhe vendqëndrimit;
 • furnizimin, posedimin, mbajtjen, testimin dhe shënjimin e armëve,dhe municionit;
 • librat amë dhe mbrojtjen e të dhënave personale;
 • emrat personalë, letërnjoftimet dhe dokumentet e udhëtimit;
 • kalimin e kufijve shtetërorë dhe qarkullimin në zonën kufitare, qarkullimin dhe qëndrim e të huajve;
 • mbrojtjen e Republikës dhe mbrojtjen civile;
 • regjistrimin i popullsisë dhe
 • çështje tjera lidhur me politikën e brendshme dhe mbrojtjen.

Kryetar:

PANDOV ALEKSANDAR

Anëtarë:

STOJMENOV ZLLATKO
FLLOROVSKI ALEKSANDAR
MIRÇESKI ZVONKO
LUTFII BILALL

HANXHISKI BLLAGOJ
KITANOSKI LLAZAR

SULEJMANI OLLOMAN
PRANGOSKI ILIJA

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.