Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR SHËNDETËSI

Komisioni për shëndetësi ka kryetar dhe dhjetë anëtarë nga radhët e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe katër anëtarë nga radhët e punëtorëve shkencorë dhe profesionalë.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • mbrojtjen shëndetësore të popullatës;
  • sigurimin shëndetësor;
  • mbrojtjen e popullatës nga sëmundjet ngjitëse, nga ndikimi i dëmshëm i gazrave, rrezatimi jonizues dhe zhurma, ndotja e ajrit, ujit, tokës dhe prodhimet jetësore;  
  • gjendjen higjienike-epidemiologjike; 
  • prodhimtarinë, qarkullimin dhe furnizimin me ilaçe, mjete ndihmëse shëruese dhe ndihmesa mjekësore, pajisje mjekësore, pajisje dhe materiale sanitare, helme dhe droga narkotike;
  • mbikëqyrjen sanitare dhe shëndetësore; 
  • çështje të tjera  që kanë të bëjnë me shëndetësinë.

Kryetar: Jovanov Nikolla  

Anëtarë:

   Jordanova Marika  
   Kirov Mitko 
   Ristovski Nenad  
   Risteski Lubçe 
   Stojmenov Zllatko 
   Tairi Muhamed 
   Kovaçeski Stojan 
   Antova Velevska Magdalena
   Stojkovski Bllagoj
   Pollozhani Azis  

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.