Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR SISTEM POLITIK

Komisioni për sistem politik ka kryetar dhe tetë anëtarë nga radhët e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe tre anëtarë nga radhët e punëtorëve shkencorë dhe profesionalë.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

 • funksionimin e sistemit politik;
 • emërimin e kufijve të Republikës;
 • simbolet shtetërore dhe përdorimin e tyre;
 • sistemin e informimit publik;
 • të drejtën e bashkimit të qytetarëve dhe organizimin politik;
 • të drejtën zgjedhore dhe mënyrën e zgjedhjes së deputetëve dhe anëtarëve të këshillave;
 • referendumin;
 • vetadministrimin lokal;
 • Avokatin e Popullit;
 • Kishën Ortodokse Maqedonase dhe bashkësitë fetare;
 • dekoratat, mirënjohjet dhe shpërblimet;
 • festat e Republikës së Maqedonisë;
 • organizimin e administratës shtetërore dhe `
 • çështje të tjera që i përkasin sistemit politik.

Kryetar : ÇERKEZOV MILLANÇO
   
Anëtarë:

GAXHOVSKI VASIL
PANDOV ALEKSANDAR
TOMOV PANDE
PRANGOSKI ILIJA
ABDULLAI JONUZ
POPOVSKI LUBOMIR
SPASOV GJORGJI
ALIU ABDULLA

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.