Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR POLITIKË TË JASHTME

Dokumentet

E-posta: knadvpol@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

- politikën e jashtme të Republikës së Maqedonisë dhe marrëdhëniet e saj me shtetet tjera dhe organizatat ndërkombëtare;
- politikën me të cilën sigurohet kujdesi i Republikës për gjendjen dhe të drejtat e pjesëtarëve të popullit maqedonas në vendet fqinje dhe për mërgimtarët nga Maqedonia, si dhe për të drejtat kulturore, ekonomike dhe sociale të qytetarëve nga Republika në vendet e huaja;
- hyrjen ose daljen nga lidhja ose bashkësitë me shtetet tjera;
- hyrjen në anëtarësi ose daljen nga anëtarësia në organizatat ndërkombëtare;
- nevojën e fillimit të bisedimeve për lidhjen e marrëveshjeve bilaterale dhe multilaterale ndërkombëtare të Republikës së Maqedonisë, përkatësisht për platformat e këtyre bisedimeve;
- ratifikimin e marrëveshjeve ndërkombëtare;
- normativën ndërkombëtare nga sfera e të drejtave të njeriut dhe të qytetarit, lirive dhe dokumenteve të organizatave dhe asociacioneve ndërkombëtare;
- vendosjen e bashkëpunimit parlamentar të Republikës me shtetet dhe organizatat e tjera ndërkombëtare;
- vendosjen e bashkëpunimit me komisionet për politikë të jashtme të parlamenteve të shteteve të tjera;
- iniciativat dhe propozimet për definimin e strategjisë së politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë, dhe
- çështjet tjera që i përkasin politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë.

              Kryetare: TEUTA ARIFI

Zëvendës-kryetar: JUSUF ARIFI
   
                Anëtarë: KAROLINA RISTOVA
                               IGOR IVANOVSKI
                               BLLAGORODNA MINGOVA KREPIEVA
                               SLLAVICA GRKOVSKA
                               SLLOBODAN ÇASHULE
                               GANKA SAMOILLOVSKA CVETANOVA
                               MIHAJLLO GEORGIEVSKI
                               EJUP RUSTEMI
                               LILJANA IVANOVSKA
                               ZAMIR DIKA
                               LUPÇE MESHKOV

Zëvendës-anëtarë:TOME TROMBEV
                               NIKOLLA QURKIÇEV
                               NATASHA BIKOVSKA
                               GJORGJI OROVÇANEC
                               ÇEDOMIR KRALEVSKII
                               HUSEINI HUSEINXHEVAT
                               ANDREJ ZHERNOVSKI
                               RUZHDI MATOSHI
                               ZORAN KËRSTEVSKI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.