Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


 

 

DULIQ BLLAGORODNA 

 

 

 

 

Funksioni: Deputete, Kryetare e Komisionit juridiko-ligjvënës

E lindur më: 18.4.1941 në Koçanë. Republika e Maqedonisë

Adresa dhe telefoni: rr. Tajmishka nr.3a, 1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Mob: 00-389-(0)-71-211-493

Statusi familjar: e martuar, nënë e dy djemve

Nacionaliteti: maqedonase.

Arsimi: Universiteti ”Shën Cirili dhe Metodi” - Shkup, Fakulteti Juridik

Përvoja dhe aktivitetet:

  •  1964-1970 - Praktikante në Gjykatën Ekonomike të Qarkut -Shkup, Gjykatën Komunale Shkup I -Shkup dhe Gjykatën e Qarkut Shkup ndërsa pas dhënies së provimit të jurisprudencës në 1967 bashkëpunëtore profesioniste në Gjykatën Supreme të Maqedonisë;
  •  1971-1973 - zëvendësprokurore publike e Prokurorisë Publike Komunale të qytetit të Shkupit;
  • 974-1980 - gjykatëse në Gjykatën Ekonomike të Qarkut-Shkup;
  • 1981-1995 - gjykatëse në  Gjykatën Ekonomike të Maqedonisë;
  • 1995-1999 - gjykatëse në  Gjykatën Supreme të Maqedonisë;
  • 2000-2004 - anëtare e Këshillit Gjyqësor Republikan
  •  Nga 2006 - deputete në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë.
  •  Gjatë kohës së veprimtarisë profesionale - e departizuar. Anëtare e VMRO-DPMNE-së nga 2005.

 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.