Makedonsko pretsedatelstvo


 

 

Mevlud Çaushoglu

KRYETAR I ASAMBLESË PARLAMENTARE TË KËSHILLIT TË EVROPËS (PACE)

 

 

 

I lindur në Alanija, Turqi më 5 shkurt 1968 

I martuar me Hylja Çavshoglu, baba i një vajze, Irem. 


Karriera akademike

Shkolla për hulumtim Shkolla ekonomike e Londrës                                        1993-1995

Studime të magjistraturës Long Ajland, Nju Jork, SHBA Të ekonomisë         1990-1991

Diplomë për
Marrëdhënie ndërkombëtare Universiteti Ankara, Ankara, Turqi                   1984-1988


E tanishme

Anëtar themelues i Partisë AK                                                                        2001-

Anëtar i Parlamentit të Antalisë                                                                      2002-
 

paraprakisht

Kuvendi Parlamentar i Këshillit të Evropës

Zëvendës-kryetar             Asambleja Parlamentare (APCE)                        2007-08/2009/10

Kryetar                              Delegacioni turk i PACE-së                                 2007-2010

Kryetar                              Komiteti për Migrim, Refugjatë dhe popullsi       2006-2008

Nënkryetar                        Nënkomiteti për Migrim                                       2007-2010

Kryetar                              Nënkomiteti për Zhvillimin e Turizmit
                                          Komiteti Për Çështje Ekonomike dhe Zhvillim      2004-2006

Zëvendëskryetar i dytë     Grupi Demokratik Evropian                                 2009-2010

Anëtar                                Komiteti për Çështje Politike                              2008-2010

                                           Komiteti për përcjellje                                        2003-2010                                            

                                           Komiteti Për Çështje Ekonomike dhe Zhvillim     2003-2006

Anëtar                                Delegacioni turk i PACE-së                                 2003-2007

Informues                           Komemoracioni i viktimave të të Madhit
                                           (Holodomor) në ish BRSS-
                                           Komiteti për çështje politike                                2009

Njoftues                              Persona të cilët nuk janë marrë parasysh si rezultat i konflikteve të armatosura
                                            ose dhunës së brendshme në Ballkan ;
                                            Komiteti për migrim                                              2004

Konjoftues                           Funksionimi i institucioneve
                                            Demokratike të Bosnjë e Hercegovinës;
                                            Komiteti për përcjellje                                         2006-2010                                            


Kuvendi i Madh Nacional i Turqisë dhe Partia për Drejtësi dhe Zhvillim(Partia AK) 

Kryetar                                   Takim miqësor
                                               Ndërparlamentar Turqi-SHBA                     2007-2010

Kryetar                                   Takim ndërparlamentar
                                               Turqi-Japoni                                               2003-2007

Zëvendës kryetar                   Sektori për çështje të jashtme të
                                                AK Partisë                                                  2001-2009


Kuvendi Evropian për mbrojte dhe siguri

Kryetar                                    Delegacioni i Turqisë i Kuvendit
                                                Evropian për mbrojte dhe siguri                  2007-2010

Anëtar                                     Komiteti i përhershëm dhe 
                                                Komiteti politik                                              2003-2007

Anëtar                                     Delegacioni i Turqisë                                    2003-2007

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.