Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR ARSIM DHE SHKENCË

Komisioni për arsim dhe shkencë ka kryetar dhe dhjetë anëtarë nga radhët e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe katër anëtarë nga radhët e punëtorëve shkencorë dhe profesionalë.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • sistemin dhe organizimin e arsimit dhe edukimit parashkollor, arsimin fillor, të mesëm dhe të lartë;
  • sistemin dhe organizimin e veprimtarisë shkencore-hulumtuese;
  • krijimin, zbatimin dhe vlerësimin e zbulimeve, patentave dhe aktivitetet tjera inventive që dalin nga veprimtaria shkencore, artistike dhe lloji tjetër i krijimtarisë  intelektuale;
  • informatikën, zhvillimin shkencor dhe teknologjik dhe kulturën teknike;
  • edukatën fizike dhe sportin
  • organizimin, zhvillimin dhe funksionimin e sistemit informativ në Republikë dhe
  • çështje të tjera që kanë të bëjnë me arsimin dhe shkencën.

Kryetar:

Lutfii Bilall

Anëtarë:

   Batkoski Dimitar
   Gligoroski Danillo 
   Simev Vangell 
   Naumovski Rubens
   Popov Stojan
   Bajrami Demush 
   Haxhiski Bllagoj 
   Makraduli Jani
   Sheqerinska Radmilla
   Sulejmani Olloman   

 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.