Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR MBROTJE DHE SIGURI

E-posta: kodbrana@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe Komisioni i shqyrton çështje që kanë të bëjnë meЧ

 • mbrojtjen e sistemit shoqëror të verifikuar me Kushtetutë;
 • realizimin e mbikëqyrjes në domenin e mbrojtjes dhe të sigurisë;
 • mbrojtjen e Republikës dhe mbrojtjen civile;
 • bashkëpunimin me sistemin kolektiv të sigurisë dhe mbrojtjes në të cilat Republika ka aderuar;
 • integrimin e Republikës në organizatat euroatlantike dhe marrëdhëniet e Republikës me këto organizata;
 • mbrojtjen e jetës, sigurisë personale dhe pronën e qytetarëve të garantuara me Kushtetutë;
 • prodhimin, qarkullimin, furnizimin, posedimin dhe mbajtjen e armës, pjesëve për armë dhe municionit;
 • sigurinë e personaliteteve dhe objekteve;
 •  shtetësinë;
 • mbajtjen e rendit dhe qetësisë publike;
 • tubimet publike dhe shfaqjet publike;
 • sigurinë në komunikacionin rrugor, ajror, hekurudhor dhe liqenor;
 • mbrojtjen nga fatkeqësitë natyrore dhe epidemitë;
 • regjistrimin dhe çregjistrimin e vendbanimit dhe vendqëndrimit;
 • kalimin e kufijve shtetërorë dhe lëvizjen e qëndrimin në zonën kufitare;
 • lëvizjen dhe qëndrim e të huajve;
 • verifikimin dhe zgjidhjen e incidenteve kufitare dhe cenimet tjera të kufijve shtetërorë, dhe
 • çështje të tjera që i përkasin mbrojtjes dhe sigurisë.

                Kryetar: ESAD RAHIQ

Zëvendës-kryetar:JANAQE VITANOVSKI
   
               Anëtarë: NATASHA BIKOVSKA
                              NIKOLLA APOSTOLLOVSKI
                              ESAD RAHIQ
                              IVAN STOILLKOVIQ
                              GJORGJI TRENDAFILLOV
                              ILIJA KITANOSKI
                              XHEZAIR SHAQIRI
                              GZIM OSTRENI
                              BLLAGOJ GOLLOMEOV
                              MENDUH TAÇI
                              LUPÇE MESHKOV

Zëvendës-anëtarë: BLLAGOJA GESHOSKI
                                VLLADO PAUNKOV
                                ZORAN TOMIQ
                                DRAGAN GJORGJIEV
                                LUBE BOSHKOSKI
                                AGIM XHELILI
                                NAZMI BEQIRI
                                ABDULADI VEJSELI
                                TOMA GLIGORIJEVSKI
                                ILJAZ HALIMI
                                ILIJA SRBINOVSKI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.