Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR PUNË DHE POLITIKË SOCIALE

E-posta: k-trud@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dhjetë  anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

- marrëdhëniet e  punës dhe për mbrojtjen e punëtorëve në punë;

- të drejtën për grevë; 

- punësimin dhe të drejtën në rast të papunësisë;

- mbrojtjen e gruas në punë dhe mbrojtjen e amësisë;

- rrogat dhe standardin jetësor;

- politikën sociale dhe sigurimin shëndetësor të qytetarëve;

- sistemin, organizimin, zhvillimin dhe përparimi të mbrojtjes sociale dhe mbrojtjen e fëmijëve;

- politikën e popullatës, martesën dhe familjen;

- sistemin e sigurimit pensional dhe ivalidor;

- mbrojtjen luftarake-invalidore dhe mbrojtjen e invalidëve të luftës dhe personave të përndjekur dhe të burgosur për idetë të vetëqenies së popullit maqedonas dhe shtetit të tij, dhe

- çështje tjera që kanë të bëjnë me punën dhe politikën sociale.


                Kryetar: ILJAZ HALIMI  

Zëvendës-kryetar: RUZHDI MATOSHI   

               Anëtarë: BLLAGOJA GESHOSKI  
                              RISTE BISLIMOVSKI  
                              ALEKSANDAR FLLOROVSKI  
                              BLLAZHE STOJANOSKI  
                              MARIJA KOJZEKLISKA   
                              GZIM OSTRENI   
                              HUSEINI HUSEINXHEVAT   
                              NELLKO STOJANOSKI

Zëvendës-anëtarë:TASIM SULEJMANOSKI  
                              NEZHDET MUSTAFA    
                              ZORAN TOMIQ  
                              BLLAGORODNA MINGOVA KREPIEVA   
                              CVETANKA IVANOVA   
                              EFTIM MANEV  
                              RISTO PEJOSKI   
                              DRAGO SHAJNOSKI 
                              ADNAN JASHARI 
                              FAZLI VELIU 
                              LILJANA POPOVSKA

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.