Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR SHËNDETËSI

E-posta: k-zdravstvo@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dhjetë  anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • mbrojtjen shëndetësore të popullatës;
  • sigurimin shëndetësor;
  • mbrojtjen e popullatës nga sëmundjet ngjitëse, nga gazrat me ndikim të dëmshëm, rrezatimin e joneve dhe zhurmën, ndotjen e ajrit, ujit, tokës dhe prodhimeve nga kafshët;  
  • mbrojtjen nga sëmundjet e vartësisë dhe nga SIDA;  
  • gjendjen higjienike-epidemiologjike; 
  • prodhimtarinë, qarkullimin dhe furnizimin me ilaçe, mjetet mjekuese ndihmëse dhe mjetet mjekësore ndihmëse, pajisjen mjekësore, pajisjen dhe materialet sanitare, helmet dhe drogat narkotike;
  • mbikëqyrjen sanitare dhe shëndetësore; 
  • çështje të tjera  që i përkasin shëndetësisë.

                 Kryetar: GJORGJI OROVÇANEC  

Zëvendës-kryetar: MARIJA KOJZEKLISKA   

               Anëtarë: MITE NIKOLLOV  
                              CVETANKA GASHOSKA 
                              KIRE GESHTAKOVSKI  
                              NIKOLLA B. KAMÇEV  
                              RISTO PEJOSKI 
                              SASHO KEDEV   
                              NAZMI BEQIRI    
                              AGIM  XHELILI 
                              PETAR APOSTOLLOV
                              FATMIR ASANI 

Zëvendës-anëtarë:SASHO DOHÇEV 
                              QENAN HASIPI 
                              MITE NIKOLLOV  
                              RISTE BISLIMOVSKI 
                              ILIJA KITANOSKI    
                              ZHARKO KARAXHOSKI
                              ABDILAQIM ADEMI 
                              NELLKO STOJANOSKI  
                              RUZHDI MATOSHI 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.