VELJANOSKI ME PERKRAHESIT E INICIATIVES PER FORMIMIN E GRUP...E martë, 28 shkurt 2012, Viktoria, Australia

TAKIMI I KRYETARIT, Z. TRAJKO VELJANOSKI ME PËRKRAHËSIT E INICIATIVËS PËR FORMIMIN E GRUPIT PËR BASHKËPUNIM NDËRMJET PARLAMENTIT TË VIKTORISË DHE KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË

"Momentalisht, tentojmë të gjejmë mënyrë për realizimin e kësaj iniciative sa më shpejtë", theksoi z. Ellsberi. 

Lexo më shumë

VELJANOSKI REALIZOI TAKIM ME PERFAQESUESIT E KOMUNITETIT MA...E martë, 28 shkurt 2012, Viktoria, Australia

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TAKIM ME PËRFAQËSUESIT E KOMUNITETIT MAQEDONAS

Kryetari Veljanoski, gjatë ditës, realizoi takim edhe me përfaqësuesit e Këshillit të Komunitetit Maqedonas në Viktori, të cilët e informuan për aktivitetet e Këshillit të cilat janë orientuar në njohjen e Republikës së Maqedonisë me emrin e saj kushtetues nga ana e Australisë, bashkimin e të gjithë Maqedonasve në Australi, si dhe përfshirjen aktive e Maqedonasve në sferën e politikës në Viktori, ndërsa më vonë edhe në nivel federal. Gjithashtu, përfaqësuesit e Këshillit e informuan kryetarin Veljanoski për përbërjen e re të kryesisë, e cila numëron 15 anëtarë - prej të cilëve 10 janë anëtarë të rinj, përfaqësues të organizatave të cilat janë anëtarë të Këshillit. 

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI NE VIZITE OFICIALE NE AUSTRALI 27.2.12...E hënë, 27 shkurt 2012

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË OFICIALE NË AUSTRALI

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, prej sot është në vizitë pesëditore në Australi. Kryetari Veljanoski e kryeson Delegacionin e përbërë prej:z. Ilija Dimovski, kryetar i Grupit parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me parlamentin e Australisë dhe anëtarët e grupit: z. Xhevat Ademi, znj. Cvetanka Ivanova, si dhe z. Millorad Dodevski, anëtar dhe përfaqësues i Diasporës maqedonase nga Australia.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME EURODEPUTETET DHE "MIQTE E...E mërkurë, 21 shkurt 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME EURODEPUTETËT DHE "MIQTË E MAQEDONISË", RIÇARD HOVIT, EDURAD KUKAN DHE ALLOJZ PETERLLE

Në takimin, kryetari Veljanoski potencoi punën e deritanishme të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe theksoi se Kuvendi për së treti herë me radhë nga BE-ja merr vlerësim pozitiv për progresin, gjithashtu nënvizoi se zhvillohet dialog politik dhe se të gjitha subjektet në Republikën e Maqedonisë angazhohen për integrimin e saj sa më të shpejtë në BE. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME GRUPIN INTERPARLAMENTAR TU...E mërkurë , 11 janar 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME GRUPIN INTERPARLAMENTAR TURKO-MAQEDONAS PËR MIQËSI TË KUVENDIT TË MADH NACIONAL TË REPUBLIKËS SË TURQISË

Në takimin e sotëm me Grupin interparlamentar turko-maqedonas për miqësi, z. Trajko Veljanoski theksoi vazhdimësinë e marrëdhënieve të zhvilluara bilaterale, në sferën e marrëdhënieve politike dhe në fushën e bashkëpunimit ekonomik. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E QEVERISE SE RE...E martë, 10 janar 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E QEVERISË SË REPUBLIKËS SË KOSOVËS, Z. HASHIM TAQI

"Si politikanë të përgjegjshëm duhet doemos që në kuadër të kompetencave tona të krijojmë kushte për zhvillimin e mëtutjeshëm të bashkëpunimit ekonomik. Besoj se komunitetet e biznesit të të dy shteteve presin nga ne që të krijojmë kushte të tilla meqë përvoja e deritanishme tregon se ka interesim të madh për këtë. Kryetari Veljanoski theksoi se ky bashkëpunim duhet të merr forma të reja që ti përfshijë të gjitha sferat e energjetikës, infrastrukturës dhe turizmit

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETAREN E REPUBLIKES SE ...E martë, 10 janar 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETAREN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS, ZNJ. ATIFETE JAHJAGA

Kryetari Veljanoski theksoi trendin pozitiv ndërmjet të dy shteteve në të gjitha sferat. Vizita e sotme e Delegacionit të Kuvendit të Maqedonisë dhe diskutimet me kolegët nga Parlamenti i Kosovës do të kontribuojnë në zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve ndërmjet të dy shteteve

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E KUVENDIT TE RE...E martë, 10 janar 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS, Z. JAKUP KRASNIQI

Duke pasur parasysh se ky është takimi i parë i kryetarëve të parlamenteve, kryetari Veljanoski theksoi se ky takim do të jetë një stimul pozitiv për zhvillimin e mëtutjeshëm të marrëdhënieve të plota, veçanërisht për bashkëpunimin ndërmjet të dy parlamenteve. Kuvendi Maqedonas është i përgatitur që me kolegët nga Kuvendi i Kosovës t'i ndajë të gjitha përvojat në procesin eurointegrues dhe në ndërtimin e institucioneve efikase dhe funksionale. 

Lexo më shumë
1...345      
Click