LETER FALENDERIMI DERGUAR KRYETARIT VELJANOSKI NGA ANA E VL...E martë, 22 maj 2012

LETËR FALËNDERIMI DËRGUAR KRYETARIT VELJANOSKI NGA ANA E VLLAHËVE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË

Me rastin e Ditës nacionale të Vllahëve - 23 Maj, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, realizoi takim me përfaqësuesit e komunitetit të Vllahëve në Republikën e Maqedonisë, duke ua uruar festën. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI - CICEK 17.5.12...E enjte, 17 maj 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E KUVENDIT TË MADH NACIONAL TË REPUBLIKËS SË TURQISË, Z. XHEMIL ÇIÇEK

Marrëdhëniet e përgjithshme bilaterale ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Turqisë janë më tepër se miqësore dhe shënojnë progres në të gjitha sferat, ndërsa në ato korniza bashkëpunimi parlamentar është veçanërisht i rëndësishëm, theksoi kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski. Duke theksuar politikën e vazhdueshme dhe principiele të Republikës së Turqisë, kryetari Veljanoski shprehu kënaqësi dhe falënderim për ndihmën dhe përkrahjen që e ofron Republika e Turqisë në proceset integruese, e veçanërisht për anëtarësimin tonë në NATO, dhe jam i bindur se këtë përkrahje do ta kemi edhe në samitin e ardhshëm të NATO-s.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME EUROKOMISARIN PER ZGJERIM ...E hënë, 7 maj 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME EUROKOMISARIN PËR ZGJERIM TË BE, Z. SHTEFAN FILE

Në takimin me eurokomisarin për zgjerim të Bashkimit Evropian, z. Shtefan File, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, përkujtoi se në të tre raportet e njëpasnjëshme të Komisionit Evropian për progresin e Republikës së Maqedonisë dhe rekomandimet për fillimin e negociatave aderuese, Kuvendi ka marrë vlerësim pozitiv dhe është vlerësuar si një prej institucioneve kryesore në integrimin tonë në Bashkimin Evropian

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. ROBERT VALLTER 8.5.12...E martë, 8 maj 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. ROBERT VALLTER

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, u takua me kryetarin e Asamblesë parlamentare të Këshillit të Evropës, z. Robert Vallter, raportues për dialogun pasmonitorues me Republikën e Maqedonisë.

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI NE KONFERENCE NE NIVEL TE KRYETAREVE TE...E premte 20 prill 2012, Varshavë, Poloni

KRYETARI VELJANOSKI NË KONFERENCË NË NIVEL TË KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE TË VENDEVE TË BE

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, në kuadër të Konferencës e cila mbahet sot dhe nesër në Varshavë, Republika e Polonisë, merr pjesë në sesionin e parë - "Kriza e Bashkimit Evropian, çfarë të bëjmë?" në të cilin fjalim hyrës kishte kryetari i Qeverisë së Republikës së Polonisë, z. Donalld Task dhe kryetarja e Kuvendit të Portugalisë, znj. Marija da Asunçao Esteves. Në konferencën dyditore u mbajtën mbi 20 fjalime nga ana e kryetarëve të parlamenteve nga shtetet evropiane.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E REPUBLIKES SE ...E enjte, 19 prill 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË, Z. BAMIR TOPI

Marrëdhëniet bilaterale ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Shqipërisë vazhdimisht shënojnë progres, gjë që është në interes për të dy shtetet dhe qytetarët e tyre, si dhe për gjithë rajonin, theksoi kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. PETR NECAS 17.4.12...E martë, 17 prill 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. PETR NEÇAS, KRYETAR I QEVERISË SË REPUBLIKËS ÇEKE

Në takimin të dy bashkëbiseduesit theksuan marrëdhëniet e zhvilluara miqësore bilaterale në të gjitha sferat. Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.  Trajko Veljanoski, në veçanti theksoi politikën principiele të Republikës Çeke për Republikën e Maqedonisë dhe integrimin e saj euroatlantik.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KONGRESISTET AMERIKAN 6.4....E premte 6 prill 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KONGRESISTËT AMERIKAN

Kryetari i Kuvendit te Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, sot e mirëpriti delegacionin e Kongresit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në përbërje të kongresistëve: Dejvid Drajer, Dejvid Prajs, Xhim Mek Dermon, Erik Paullsen dhe Geri Konoli.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETAREN ZNJ. JOZEFINA CO...E mërkurë, 4 prill 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETAREN E KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË, ZNJ. JOZEFINA ÇOBA TOPALLI

"Marrëdhëniet e mira miqësore janë një nga prioritetet e politikës sonë të jashtme, ndërsa në këtë kornizë është edhe takimi dhe diskutimet tona të sotme", theksoi kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME BORIS SHPREM 28.3.12...E mërkurë, 28 mars 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME DELEGACIONIN E PARLAMENTIT TË KROACISË TË UDHËHEQUR NGA KRYETARI BORIS SHPREM

Pas diskutimeve të sotme ndërmjet të dy delegacioneve parlamentare, z.Veljanoski, kryetar i Kuvendit të RM-së dhe z.Boris Shprem, kryetar i Kuvendit të Kroacisë vlerësuan se ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kroacisë nuk ka çështje të hapura, ndërsa marrëdhëniet bilaterale në të gjitha sferat në njëzet vitet e kaluara vazhdimisht janë duke përparuar.

Lexo më shumë
12345      
Click