FJALIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME RASTIN E 8 SHTATORIT - DI...E premte, 7 shtator 2012

FJALIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME RASTIN E 8 SHTATORIT - DITA E PAVARËSISË

Referendumi i 8 shtatorit të vitit 1991, kur mbi 95 % të qytetarëve u prononcuan për Maqedoni të pavarur, është fitimi ynë më i madh bashkëkohor. Referendumi vërtetoi idenë, synimet dhe përcaktimet e të gjithë gjeneratave të mëparshme të bazuara në të dy Ilindenët, dhe kjo është Republika e pavarur e Maqedonisë, si shtet i popullit maqedonas dhe i të gjithë qytetarëve të tij. 

Lexo më shumë

TAKIM I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. STEFAN XHOUNS, 30.7.12...E hënë, 30 korrik 2012

TAKIM I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. STEFAN XHOUNS, DEPUTET NGA TROBSKI, AUSTRALI DHE KRYETAR I GRUPIT PARLAMENTAR AUSTRALIAN-MAQEDONAS

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski, duke shprehur kënaqësi për takimin, ai i theksoi përshtypjet e tij nga vizita zyrtare e paradokohshme në Australi.  Kryetari Veljanoski theksoi se takimet do t'i përmirësojnë marrëdhëniet bilaterale me Australinë, të cilët vazhdimisht shënojnë progres.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI - Z. BAN KI-MUN 25.7.12...E Mërkurë, 25 korrik 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME SEKRETARIN E PËRGJITHSHËM TË KOMBEVE TË BASHKUARA, Z. BAN KI-MUN

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, duke shprehur kënaqësi për takimin, në veçanti e theksoi rolin e KB-së, si dhe të sekretarit të përgjithshëm, z. Ban Ki-mun, në zgjidhjen e shumë çështjeve botërore, si dhe në ruajtjen e paqes botërore. Në vazhdimësi, ai shkurtimisht i informoi mbi punën e Kuvendit, përbërjen dhe aktivitetet e tij

Lexo më shumë

TAKIM I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. MIHAELL SPINDELEGER DHE ...E martë, 10 korrik 2012

TAKIM I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. MIHAELL SPINDELEGER DHE Z. MIROSLLAV LLAJÇEK

Në takimin, kryetari Veljanoski theksoi se marrëdhëniet e Republikës së Maqedonisë me Republikën e Austrisë dhe Republikën e Sllovakisë karakterizohen me miqësi dhe mirëkuptim dhe e vërtetoi faktin se përkrahjen që e merr prej këtyre shteteve është e sinqertë dhe e rëndësishme. 

Lexo më shumë

DHURIMI I PAJISJES NGA KONGRESI POPULLOR KINEZ PER KUVENDIN...E premte, 29 qershor 2012

DHURIMI I PAJISJES NGA KONGRESI POPULLOR KINEZ PËR KUVENDIN E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË

Kryetari Veljanoski theksoi se marrëdhëniet ndërmjet të dy parlamenteve janë intensifikuar dhe se deputetët e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë me interes të madh e presin çdo bashkëpunim me Kongresin popullor kinez dhe ardhjen e tyre në Republikën e Maqedonisë.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z.VANG DONGXHOU 14.6.12...E enjte, 14 qershor 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z.VANG DONGXHOU

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, sot realizoi takim me kryetarin e Komitetit Ekzistues të Kongresit Popullor të qytetit Çengdu, krahina Siçuan, z.Vang Dongxhou

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. BILL SARAVINOVSKI 12.6....E martë, 12 qershor 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. BILL SARAVINOVSKI

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, realizoi takim me kryetarin e Rokdeilit, z. Bil Sarvinovski. Në takimin z. Saravinovski e informoi kryetarin Veljanoski për aktivitetet në komunën e Rokdeillit, e cila është një nga komunat më të mëdhenj në Sidnej, Australi. U diskutua për udhëheqjen e komunës dhe për punën e Këshillit të Rokdeillit, si dhe për zgjidhjen e problemeve të komunitetit maqedonas, por edhe të komuniteteve tjera të cilat jetojnë në Rokdeil

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E REPUBLIKES SE ...Të mërkurën, 6 qershor viti 2012, Slloveni

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E REPUBLIKËS SË SLLOVENISË, DANILLO TIRK

Në diskutimin, të dy bashkëfolësit u përqendruan në tre segmente të cilat janë me interes për të dy shtetet, përkatësisht në rëndësinë e bashkëpunimit parlamentar në drejtim të këmbimit të ndërsjellë të përvojës në të gjitha nivelet, intensifikimin e marrëdhënieve dhe komunikimit të të dy komuniteteve të biznesit dhe gjetjen e mekanizmit i cili do të mundësojë tejkalim të shpejtë dhe të lehtë të problemeve të cilat paraqiten në veprimin ekonomik.

Lexo më shumë

REPUBLIKA E MAQEDONISE KA MIK DHE ALEAT NE REPUBLIKEN E SLL...E martë, 5 qershor 2012, Slloveni

REPUBLIKA E MAQEDONISË KA MIK DHE ALEAT NË REPUBLIKËN E SLLOVENISË

Vizitën zyrtare dyditore në Republikën e Sllovenisë, kryetari Veljanoski e filloi me takimin me kolegun e tij, kryetarin e Parlamentit të Republikës së Sllovenisë, z. Gregor Virant, ndërsa në këtë takim ishin të pranishëm edhe nënkryetarët e Parlamentit të Republikës së Sllovenisë dhe koordinatorët e grupit parlamentar.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME ZNJ.BARBARA PRAMER 23.5.1...E mërkurë, 23 maj 2012

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETAREN E KËSHILLIT NACIONAL TË REPUBLIKËS SË AUSTRISË, ZNJ.BARBARA PRAMER

Duke diskutuar për gjendjen aktuale, kryetari Veljanoski theksoi se Kuvendi është fokusuar në dy çështje themelore, dhe atë: Procesi i integrimit tonë euroatlantik dhe implementimi konsekuent i ligjeve të miratuara dhe reformave të realizuara.Pavarësisht se çka ndodhi në samitin e NATO-s në Çikago, dhe pavarësisht faktit se tre vite me radhë morëm rekomandim nga Komisioni Evropian për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian, Republika e Maqedonisë nuk do të heq dorë nga kriteret e saj strategjike, përkatësisht nga integrimi i saj i plotë në BE dhe NATO. 

Lexo më shumë
123...5      
Click