Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI I PËRHERSHËM ANKETUES PËR MROTJEN E LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË QYTETARIT

E-posta: panketnak@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, tetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • çështjet parimore, propozimet dhe mendimet në lidhje me realizimin e dispozitave të Kushtetutës, ligjeve dhe dispozitave dhe akteve të tjera me rëndësia për realizimin dhe mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të qytetarit;
  • përcjelljen, shqyrtimin dhe analizimin e realizimit akteve ndërkombëtare të ratifikuara që e rregullojnë mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të qytetarit;
  • shqyrtimin e shkresave të qytetarëve dhe marrjen e qëndrimeve për të njëjtat;
  • bashkëpunon me organizata shkencore dhe profesionale nga sfera e mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të qytetarëve;
  • bashkëpunon me trupa përkatës të huaj dhe ndërkombëtarë nga sfera e mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të qytetarit, dhe çështje tjera që i përkasin mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të qytetarit.
  • Komisioni nuk mund të kryejë funksione hetuese ose të tjera gjyqësore.

Konstatimet e komisionit janë bazë për ngritjen e procedurës për verifikimin e përgjegjësisë së bartësve të funksioneve publike.

                 Kryetar: STOJAN ANDOV

Zëvendës-kryetar: MARJAN GJORÇEV
   
                Anëtarë: RISTE BISLIMOVSKI
                               KIRO DOJÇINOVSKI
                               SASHO DOHÇEV
                               TASIM SULEJMANOSKI
                               BAZHE STOJANOSKI
                               NAZLIE DAUTI
                               LILJANA IVANOVSKA
                               ZUDI XHELILI

Zëvendës-anëtarë:IVAN ANASTASOVSKI
                               JORDAN MIHAJLLOVSKI
                               TITO PETKOVSKI
                               JANAQE VITANOVSKI
                               SILVANA BONEVA
                               FAZLI VELIU
                               SLLOBODAN NAJDOVSKI
                               FATMIR ASANI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.