Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI JURIDIKO-LIGJVËNËS

E-posta: k-zpk@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • harmonizimin e ligjeve dhe akteve të tjera me Kushtetutën dhe me sistemin juridik, si dhe përpunimin e tyre tekniko-juridik;
  • harmonizimin e ligjeve me legjislacionin e Unionit Evropian;
  • kërkesën për dhënien e interpretimit autentik dhe përgatitjen e propozimeve për interpretim autentik të ligjeve;
  • verifikimin e tekstit të spastruar të ligjeve dhe të akteve të tjera nëse me ligj, përkatësisht me akt tjetër autorizohet;
  • dhënien e korrigjimeve të gabimeve në tekstin e botuar të ligjit ose të aktit tjetër, në bazë të tekstit burimor të ligjit të miratuar ose aktit tjetër të Kuvendit dhe çështje të tjera që i përkasin veprimtarisë së legjislacionit dhe ndërtimit të sistemit juridik në Republikë.

                Kryetar: CVETANKA IVANOVA

Zëvendës-kryetar: TOMA GLIGORIJEVSKI
   
               Anëtarë: JANAQE VITANOVSKI
                              ZORAN TOMIQ
                              BORIS KONDARKO
                              ABDULADI VEJSELI
                              ZHARKO KARAXHOSKI
                              EFTIM MANEV
                              ÇEDOMIR KRALEVSKI
                              ADNAN JASHARI
                              HISNI SHAQIRI
                              NELKO STOJANOSKI
                              ZAMIR DIKA
                              RISTANA LLALLÇEVSKA

 Zëvendës-anëtarë: KAROLINA RISTOVA
                                 NIKOLLA APOSTOLLOVSKI
                                 CVETLE JANESKA
                                 RISTE BISLIMOVSKI
                                 SLLOBODAN ÇASHULE
                                 SILVANA BONEVA
                                 NAZLIE DAUTI
                                 SEMIJAL HASANI
                                 XHEVDET NASUFI
                                 MARIJA KOJZEKLISKA

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.