Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR KULTURË 

E-posta: k-kultura@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dhjetë  anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

- organizimin, zhvillimin dhe përparimin e kulturës;

- mbrojtjen e trashëgimisë natyrore dhe kulturore në Republikën e Maqedonisë;

- pasurimin e krijimtarisë historike dhe artistike;

- afirmimin dhe mbrojtjen e vlerave kulmore kulturore;

- afirmimin dhe mbrojtjen e autorësisë dhe të së drejtës së autorëve;

- veprimtaritë për mbrojtjen dhe shfrytëzimin e pasurisë kulturore së tundshme dhe të patundshme;

- veprimtarinë botuese dhe bibliotekonomisë;

- shënimin përkujtimor dhe mbrojtjen e përmendoreve të kulturës;

- përdorimin dhe mbrojtjen e gjuhës maqedonase;

- informimin, veprimtaritë kulturore dhe tjera për shkak të  shprehjes së identitetit dhe të veçorive të minoriteteve;

- përcaktimin e përvjetorëve të ngjarjeve dhe personaliteteve me rëndësi të veçantë për zhvillimin shtetëror-juridik të Republikës, afirmimin e trashëgimisë historike dhe kulturore dhe kultivimin e vlerave të përgjithshme civilizuese;

- mënyrën dhe format e shënimit të ngjarjeve dhe të personaliteteve të rëndësishme;

- aktivitetet për këshilla të veçanta të formuara për shënime të veçanta  dhe

- çështje të tjera që i përkasin kulturës dhe shënimit të përvjetorëve të ngjarjeve dhe personaliteteve të rëndësishme.  


                 Kryetar: KIRO DOJÇINOVSKI

Zëvendës-kryetar: NATASHA BIKOVSKA

                Anëtarë: KOSTA PRESHOSKI  
                               ACO SPASEVSKI
                               CVETANKA GASHOSKA  
                               GANKA SAMOILLOVSKA CVETANOVA  
                               MIHAJLLO GEORGIEVSKI  
                               QENAN HASIPI   
                               FAZLI VELIU   
                               NAZLIE DAUTI  
                               ROZA TOPUZOVA-KAREVA 
                               ZUDI XHELILI   

Zëvendës-anëtarë:ANA ANDONOVA  
                               KOSTA PRESHOSKI   
                               SILVANA BONEVA  
                               BLLAZHE STOJANOSKI  
                               TASIM SULEJMANOSKI  
                               TEUTA ARIFI 
                               NAZMI BEQIRI  
                               NELLKO STOJANOSKI 
                               RUZHDI MATOSHI   
                               DRAGAN GJORGJIEV

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.