Z. TRAJKO VELJANOSKI - Z. MILLA SHTEH 29.10.13...E martë, 29 tetor 2013, Republika e Çekisë

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI NË VIZITË ZYRTARE NË REPUBLIKËN E ÇEKISË ME FTESË TË KRYETARIT TË SENATIT TË REPUBLIKËS SË ÇEKISË, Z. MILLA SHTEH

Në takimet me nikoqirin, z. Shteh dhe kryetarin e Qeverisë së Republikës së Çekisë, z. Rusnok, kryetari Veljanoski shprehu kënaqësi për mundësinë për takimin i cili është i pari në nivelin më të lartë parlamentar dhe i cili është impuls plotësues i marrëdhënieve të mira tradicionale dhe miqësore ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Çekisë

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. SHTEFAN KLLAUDIO LEME ...E hënë, 14 tetor 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME DELEGACIONIN NGA BUNDESTAGU GJERMAN, TË UDHËHEQUR NGA DEPUTETI Z. SHTEFAN KLLAUDIO LEME

Kryetari Veljanoski, si përkrahës i Programit - Bursa parlamentare ndërkombëtare (BPN) e Bundestagut gjerman, sot e pranoi Delegacionin e Bundestagut gjerman të udhëhequr nga deputeti, z. Shtefan Klaudio Leme, delegacion i cili njëkohësisht është Delegacion zgjedhor për përzgjedhjen e tre bursistëve nga Republika e Maqedonisë që do të qëndrojnë pesë muaj në Bundestagun gjerman dhe do të angazhohen në zyrat e deputetëve gjermanë.

Lexo më shumë

DELEGACIONI SHTETEROR I VIZITOI PAQERUAJTESIT MAQEDONAS NE ...E shtunë, 12 tetor 2013, Kabul

DELEGACIONI SHTETËROR I VIZITOI PAQERUAJTËSIT MAQEDONAS NË AFGANISTAN

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, me ministrin e Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi dhe deputetin në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, z. Oliver Spasovski, si anëtarë të delegacionit shtetëror, me rastin e festës shtetërore 11 Tetori - Dita e kryengritjes popullore, i vizituan militantët paqeruajtës maqedonas të sistemuar në Misionin ISAF, në Afganistan.

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI E PRANOI RAPORTIN E KOMISIONIT EVROPIAN...E mërkurë, 16 tetor 2013

KRYETARI VELJANOSKI E PRANOI RAPORTIN E KOMISIONIT EVROPIAN PËR PROGRESIN E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË PËR VITIN 2013

Me rastin e pranim-dorëzimit të Raportit, kryetari Veljanoski shprehu kënaqësi për marrjen rekomandimit të pestë për fillimin e negociatave për anëtarësim në BE dhe shfaqi shpresë se në dhjetor këtij rekomandimi do t'i bashkëlidhet edhe data për fillimin e negociatave. Ai gjithashtu theksoi se në rrugën e eurointegrimit reformat realizohen për t'u përmbushur kriteret e përcaktuara, por ato para së gjithash përmbushen për të mirën e qytetarëve.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. JEZHI VENDERLIH 16.10....E mërkurë, 16 tetor 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME NËNKRYETARIN E PARLAMENTIT TË REPUBLIKËS SË POLONISË, Z. JEZHI VENDERLIH

Në takimin, kryetari Veljanoski shprehu kënaqësi dhe falënderim për përkrahjen e vazhdueshme dhe principiele të Polonisë ndaj Maqedonisë. Në takimin u diskutua edhe për gjendjet politike aktuale, si dhe për Raportin e Komisionit Evropian për progresin e shtetit drejt anëtarësimit në BE, i cili zyrtarisht duhet të dorëzohet sot.

Lexo më shumë

TAKIMET BILATERALE TE KRYETARIT VELJANOSKI NE KONFERENCEN E...E martë, 8 tetor 2013, Budapest, Hungari

TAKIMET BILATERALE TË KRYETARIT VELJANOSKI NË KONFERENCËN E 6-TË TË KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE NGA VENDET E BALLKANIT PERËNDIMOR

Në kuadër të Konferencës, kryetari Veljanoski realizoi takime bilaterale me kolegët e tij, nikoqirin e Konferencës, kryetarin e Kuvendit Nacional të Hungarisë, z. Llasllo Kover, me kryetarin e Kuvendit Nacional të Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, me nënkryetarin e Kuvendit të Malit të Zi, z. Branko Radulloviq, si dhe me mysafirin e nderuar në Konferencë, z. Igor Radojçiq, kryetar i Kuvendit Popullor të Republikës së Serbisë. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI - BARONESHA D'SOUZA 25.9.13...E mërkurë, 25 shtator 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME LORD SPIKEREN E DHOMËS SË LARTË TË PARLAMENTIT TË MBRETËRISË SË BASHKUAR TË BRITANISË SË MADHE DHE IRLANDËS VERIORE, BARONESHA D'SOUZA

Kryetari Veljanoski potencoi se takimi i sotëm është një vërtetim për marrëdhëniet miqësore të cilat Republika e Maqedonisë i ndërton me Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore, si dhe vërtetim për gatishmërinë e të dyja palëve për intensifikimin e marrëdhënieve dhe bashkëpunimit në të gjitha sferat me interes të ndërsjellë dhe shprehu kënaqësi për mundësinë për të kontribuar bashkë në avancimin e marrëdhënieve të të dyja shteteve, marrëdhënie të cilat tradicionalisht janë të mira dhe shënojnë zhvillim të vazhdueshëm.

Lexo më shumë

KRYETARI I KUVENDIT TE RM, Z. TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TA...E enjte, 5 shtator 2013

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TAKIM ME KRYETARIN E REPUBLIKËS SË KROACISË, Z. IVO JOSIPOVIQ

Në fillim të takimit të dy bashkëbiseduesit u pajtuan se ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kroacisë nuk ka çështje të hapura, ndërsa marrëdhëniet bilaterale në të gjitha sferat në periudhën e kaluar janë në rritje të vazhdueshme. Në takimin, kryetari Veljanoski theksoi se me pranimin e Kroacisë, Republika e Maqedonisë fitoi edhe një mik në familjen evropiane, dhe njëkohësisht përkujtoi se integrimet euroatlantike ishin përcaktim dhe konstant e të dyja shteteve.  Kryetari Veljanoski plotësoi se të dyja shtetet bashkë e kaluan këtë rrugë, por për shkaqe të njohura, Republika e Maqedonisë u bllokua nga fqinji ynë jugor. 

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI REALIZOI TAKIM ME SPIKERIN E SENATIT TE...E mërkurë, 4 shtator 2013

KRYETARI VELJANOSKI REALIZOI TAKIM ME SPIKERIN E SENATIT TË KANADASË, Z. NOEL KINSELA

Ai potencoi se kjo vizitë vërteton marrëdhëniet shumë të mira ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Kanadasë, të cilat gjithsesi edhe në të ardhmen do të vazhdojnë të shënojnë progres. Kryetari Veljanoski shprehu falënderim edhe për formimin e Grupit parlamentar kanadez-maqedonas për bashkëpunim në kuadër të Parlamentit të Kanadasë, në mars të këtij viti. Me formimin e këtij grupi përmes kontakteve dhe takimeve të drejtpërdrejta me Grupin parlamentar maqedonas për bashkëpunim do të mundësohet shfrytëzimi më i lehtë i kapaciteteve që i ofron diplomacia parlamentare, ndërsa të cilat do të kontribuojnë për zhvillimin e plotë të marrëdhënieve të ndërsjella.  Kryetari Veljanoski në takimin shprehu falënderim për pranimin e emrit kushtetues të Republikës së Maqedonisë nga ana e Kanadasë në komunikimin bilateral.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E POLONISE, Z. ...E martë, 10 shtator 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E POLONISË, Z. BRONISLLAV KOMOROVSKI

Në takimin, kryetari Veljanoski shprehu falënderim dhe kënaqësi për përkrahjen e vazhdueshme të Polonisë ndaj Maqedonisë. Lidhur me procesin eurointegrues të Republikës së Maqedonisë, z. Veljanoski theksoi se kohërat e stuhishme në Ballkan tashmë kanë kaluar dhe qytetarët e rajonit janë të fokusuar në ardhmërinë dhe perspektivën evropiane. Gjatë bisedimeve, kryetari Veljanoski, gjithashtu, potencoi se integrimi i gjithë rajonit do të jetë faktor i rëndësishëm për stabilizimin e Evropës, duke nënvizuar se Republika e Maqedonisë i realizon të gjitha reformat e nevojshme, edhe përmes dhomës legjislativë dhe në tërësi.

Lexo më shumë
123...5      
Click