TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. LLASLLO SURJAN, Z. NEB...E hënë, 27 maj 2013, Ohër

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME NËNKRYETARIN E PARLAMENTIT EVROPIAN Z. LLASLLO SURJAN, ME KRYETARIN E DHOMËS SË PËRFAQËSUESVE TË RUMANISË, Z. VALERIU STEFAN ZGONEA DHE ME KRYETARIN E PARLAMENTIT TË SERBISË Z. NEBOJSHA STEFANOVIQ

Në orët e pasdites në Konferencën e 10-të të kryetarëve të parlamenteve të PBEJL-it, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z. Trajko Veljanoski u takua me nënkryetarin e Parlamentit Evropian z. Llasllo Surjan. Në takimin, kryetari Veljanoski theksoi se Republika e Maqedonisë është fuqimisht e interesuar që edhe më tutje të vazhdohet me dhënie impulse të freskëta politike dialogut dhe bashkërisht me eurodeputetët dhe deputetët në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, në mënyrë konstruktive të kontribuohet në procesin e eurointegrimeve.  

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI NE AUDIENCE TE PAPA FRANCISK 24.5.13...E premte, 24 maj 2013, Vatikan

KRYETARI VELJANOSKI NË AUDIENCË TE PAPA FRANÇESKU

Delegacioni shtetëror-kishtar i Maqedonisë, i udhëhequr nga kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, kishte audiencë me Papën e ri Françesku. Kryetari Veljanoski ia uroi zgjedhjen për kryetar i 266-ti me radhë i Kishës Katolike, me dëshira të sinqerta për promovimin e mëtutjeshëm të paqes, bashkëpunimit dhe miqësisë në botë

Lexo më shumë

TAKIMET BILATERALE TE KRYETARIT VELJANOSKI NE KONFERENCEN ...E hënë, 27 maj 2013, Ohër

TAKIMET BILATERALE TË KRYETARIT VELJANOSKI NË KONFERENCEN E 10-TË NË NIVEL TË KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE TË PBEJL

Në Konferencën e 10-të  të kryetarëve të parlamenteve të PBEJL-së, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z. Trajko Veljanoski, u takua me kryetarin e Parlamentit Nacional të Republikës së Bulgarisë z. Mihail Mikov. Në takimin, të dy palët diskutuan për përmirësimin dhe kultivimin e marrëdhënieve të mirë fqinjësore. 

Lexo më shumë

DELEGACIONI I KUVENDIT, I UDHEHEQUR NGA KRYETARI VELJANOSKI...E enjte, 9 maj 2013, Dublin

DELEGACIONI I KUVENDIT, I UDHËHEQUR NGA KRYETARI VELJANOSKI, NË VIZITË ZYRTARE NË IRLANDË

Delegacioni parlamentar i udhëhequr nga kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, në kuadër të vizitës dyditore zyrtare në Irlandë, i cili momentalisht kryeson me Bashkimin Evropian, përveç takimit me nikoqirin kryesuesi i Dhomës së përfaqësuesve të Iralandës z. Shon Beret, u takua edhe me kryetarin e Irlandës z. Majkll D. Higins, ministren e Çështjeve Evropiane znj.Llusinda Kreiton, me Komisionin e Përbashkët për Çështje Evropiane dhe me Grupin irlandez-maqedonas për miqësi. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYESUESIN E DHOMES SE PER...E mërkurë, 8 maj 2013, Dublin, Irlandë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYESUESIN E DHOMËS SË PËRFAQËSUESVE TË IRLANDËS, Z. SHON BERET

Në takimin, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, shprehu kënaqësi për mikpritjen dhe takimin që mundësoi këmbim të sinqertë informatash dhe mendimesh për çështjet eurointegruese, për çështjet bilaterale dhe çështjet tjera në funksion të avancimit të mëtutjeshëm të marrëdhënieve miqësore ndërmjet të dyja vendeve. 

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI NE VIZITE ZYRTARE NE IRLANDE 7.5.13...E martë. 7 maj 2013

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË ZYRTARE NË IRLANDË

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, prej nesër qëndron në vizitë zyrtare në Irlandë në nivel më të lartë shtetëror. Vizita zyrtare dyditore në Irlandë, e cila momentalisht kryeson me Bashkimin Evropian, realizohet me ftesë të kryesuesit të Dhomës së përfaqësuesve të Irlandës, z. Shon Beret. 

Lexo më shumë

KRYETARI VLEJANOSKI E MIREPRITI MINISTRIN, Z.ALLDO BUMQI 3...E martë, 30 prill 2013

KRYETARI VLEJANOSKI E MIRËPRITI MINISTRIN E PUNËVE TË JASHTME TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË, Z.ALLDO BUMQI

Në takimin e sotëm, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z. Trajko Veljanoski, theksoi marrëdhëniet miqësore ndërmjet të dyja shteteve dhe përkrahjen reciproke në plan bilateral dhe multilateral. Kryetari Veljanoski shprehu falënderim për qëndrimin pozitiv të Republikës së Shqipërisë ndaj Republikës së Maqedonisë, gjegjësisht për përkrahjen e qartë, konstante dhe principiele të Shqipërisë për anëtarësimin e Republikës së Maqedonisë në NATO, edhe pse të dyja shtetet bashkërisht filluan të ecin drejt këtij qëllimi

Lexo më shumë

PJESEMARRJA E KRYETARIT VELJANOSKI NE VARRIMIN CEREMONIAL T...E mërkurë, 17 prill 2013

PRANIA E KRYETARIT VELJANOSKI NË VARRIMIN CEREMONIAL TË ISH-KRYEMINISTRES SË BRITANISË SË MADHE, MARGERET TAÇER

Kryetari kishte takime të shkurtra me kryeministrin aktual Dejvid Kameron, ish-kryeministrin britanik Xhon Mejxhor, me ish-kryeministrin kanadez Stiven Harper, me kryeministrin aktual shqiptar Sali Berisha dhe personalitete tjera politike

Lexo më shumë

PJESEMARRJA E KRYETARIT VELJANOSKI NE KONFERENCEN E KRYETAR...E hënë, 22 prill 2013

PJESËMARRJA E KRYETARIT VELJANOSKI NË KONFERENCËN E KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE NGA VENDET E BE-SË

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski, nga sot merr pjesë në Konferencën në nivel të kryetarëve të parlamenteve nga vendet e Bashkimit Evropian, që mbahet në Nikozi, Republika e Qipros. Kryetari Veljanoski në këtë konferencë merr pjesë me ftesë të kryetarit të Dhomës përfaqësuese të Republikës së Qipros, Janakis L.Omirou

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI E Z. KARL VIKTOR ERJAVEC 11.4.13...E enjte, 11 prill 2013

KRYETARI VELJANOSKI E MIRËPRITI MINISTRIN E PUNËVE TË JASHTME TË REPUBLIKËS SË SLLOVENISË, Z. KARL VIKTOR ERJAVEC

Në takimin e sotëm, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski, theksoi marrëdhëniet miqësore ndërmjet shteteve të cilat bazohen në bashkëpunimin konstruktiv shumëvjeçar dhe përkrahjen e ndërsjellë në planin bilateral dhe multilateral. Kryetari Veljanoski shprehu falënderim për pozicionin e qartë dhe konstant të Republikës së Sllovenisë ndaj Republikës së Maqedonisë, i cili shënon përkrahje të vazhdueshme, të fuqishme dhe principiele për procesin eurointegrues të Republikës së Maqedonisë.   

Lexo më shumë
12345      
Click