KRYETARI VELJANOSKI NE VIZITE ZYRTARE NE REPUBLIKEN E SERBI...E hënë, 1 prill 2013, Beograd

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË ZYRTARE NË REPUBLIKËN E SERBISË

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski qëndron në vizitë zyrtare në Republikën e Serbisë, në kuadër të së cilës, sot u takua me kolegun e tij, kryetar i Kuvendit Popullor të Republikës së Serbisë, z.Nebojsha Stefanoviq, me kryetarin e Grupit parlamentar për bashkëpunim, z.Zoran Ostoiq dhe me anëtarët e Grupit, si dhe me kryetarin e Qeverisë së Republikës së Serbisë, z.Ivica Daçiq

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI E MIREPRITI DELEGACIONIN E DUMES SHTETE...E martë, 26 mars 2013

KRYETARI VELJANOSKI E MIRËPRITI DELEGACIONIN E DUMËS SHTETËRORE TË FEDERATËS RUSE

Në fillim të takimit, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski, e theksoi vazhdimësinë dhe tendencën zhvillimore pozitive të marrëdhënieve bilaterale ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Federatës Ruse.   Ai theksoi se në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë ekziston grup parlamentar për miqësi dhe bashkëpunim, kryetar i të cilit është Ivan Stoilkoviq dhe shprehu bindje se nga takimi i sotëm bashkëpunimi parlamentar do të fillojë të thellohet dhe të zhvillohet në mënyrë më dinamike. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z.MOHAMAD HAMID ANSARI DHE...E martë, 5 mars 2013, Indi

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z.MOHAMAD HAMID ANSARI DHE ZNJ.PRINIT KOR

Në fillim të takimit, kryetari Veljanoski shprehu falënderim të veçantë që e udhëheq delegacionin e parë zyrtar të nivelit të lartë në Indi dhe që mikpritja e nikoqirit është e nivelit të lartë. Ai potencoi se marrëdhëniet ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Indisë shënojnë progres të vazhdueshëm, zhvillohen në frymën e miqësisë, mirëkuptimit dhe respektimit të ndërsjellë

Lexo më shumë

DITA E DYTE E VIZITES ZYRTARE TE Z.TRAJKO VELJANOSKI NE IND...E mërkurë, 6 mars 2013, Indi

DITA E DYTË E VIZITËS ZYRTARE TË DELEGACIONIT TË KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË TË UDHËHEQUR NGA KRYETARI, Z.TRAJKO VELJANOSKI, NË INDI

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski, në kuadër të vizitës zyrtare në Indi, u takua me kryetaren e Dhomës së ulët të Parlamentit të Indisë, znj.Mira Kumar. Në fillim të këtij takimi të përzemërt dhe miqësor të dyja palët potencuan rëndësinë e madhe historike të vizitës së delegacionit maqedonas në Indi

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI SOLEMNISHT DO TA HAPE MEMORIALIN E 50-T...E enjte, 28 shkurt 2013

KRYETARI VELJANOSKI SOLEMNISHT DO TA HAPË MEMORIALIN E 50-TË TË MAVROVËS NË SPORTIN E SKIVE NORDIKE

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski, më 1 mars 2013, si organizues i manifestimit, solemnisht do ta hapë  Memorialin e 50-të jubilar të Mavrovës në sportin e skive nordike.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME ZNJ.KORIN VORTMAN KOOL 13....E mërkurë, 13 shkurt 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME DELEGACIONIN E EURODEPUTETËVE, PËRFAQËSUES TË PARTISË POPULLORE EVROPIANE, NË KRYE ME NËNKRYETAREN ZNJ.KORIN VORTMAN KOOL

Në fillim të takimit, kryetari Veljanoski u dëshiroi mirëseardhje përfaqësuesve të Partisë Popullore Evropiane dhe i informoi për gjendjen e përgjithshme politike në Republikën e Maqedonisë. 

Lexo më shumë

ME TAKIMIN E SENATORIT XHON MEKKEJN, KRYETARI VELJANOSKI E ...E shtunë, 9 shkurt 2013

ME TAKIMIN E SENATORIT XHON MEKKEJN, KRYETARI VELJANOSKI E PËRFUNDON VIZITËN NË SHBA

Kryetari Veljanoski shprehu falënderim për përkrahjen principiele dhe përpjekjet e plota të SHBA-së ndaj Republikës së Maqedonisë. Ai theksoi se edhe pse Maqedonia ende nuk është anëtare e NATO-s, ajo i përmbush të gjitha obligimet e të qenët anëtare dhe kështu do të vazhdojë. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z.RICARD HOVIT 14.2.13...E enjte, 14 shkurt 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME ANËTARIN E NËNKOMITETIT PËR TË DREJTAT E NJERIUT TË PARLAMENTIT EVROPIAN, Z.RIÇARD HOVIT

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski, në fillim të takimit i dëshiroi mirëseardhje z.Riçard Hovit, duke shprehur njëkohësisht falënderim për përkrahjen që ia jep Republikës së Maqedonisë në procesin eurointegrues, me ç'rast potencoi se raportet të cilat z.Hovit i përgatit për Republikën e Maqedonisë në Parlamentin Evropian janë objektive, principiele, integrale dhe në favor të integrimit më të shpejtë të Maqedonisë në Bashkimin Evropian

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI DHE DEPUTETEVE SPASENOVSKI DH...E premte, 8 shkurt 2013, Uashington

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI DHE DEPUTETËVE SPASENOVSKI DHE GJORÇEV ME DIASPORËN E BASHKUAR MAQEDONASE DHE KËSHILLIN NACIONAL SHQIPTARO-AMERIKAN

U dha konstatim i përbashkët se ka nevojë për futjen e aktiviteteve dhe masave për zmadhimin e interesit të emigrantëve me të drejtë vote, për nxjerrjen e pasaportave për pjesëmarrje në zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare. 

Lexo më shumë

VIZITA E KRYETARIT VELJANOSKI NE UASHINGTON 7.2.13...E enjte, 7 shkurt 2013

Takimet e kryetarit Veljanoski në Uashington

Në ditën e parë të qëndrimit të kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, në Uashington, u realizuan më shumë takime me kongresistë, senatorë dhe kryetarë të fondacioneve dhe organizatave ndërkombëtare.

Lexo më shumë
1...345      
Click