KRYETARI VELJANOSKI - ZNJ. DUSHANKA DIVJAK-TOMIQ 19.12.13...E enjte, 19 dhjetor 2013

KRYETARI VELJANOSKI E PRITI AMBASADOREN E SAPOEMËRUAR TË REPUBLIKËS SË SERBISË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË, ZNJ. DUSHANKA DIVJAK-TOMIQ

Të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi për takimin dhe njëkohësisht kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, dëshiroi punë të suksesshme në mandatin e ambasadores së sapoemëruar të Republikës së Serbisë, znj. Dushanka Divjak-Tomiq. 

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI NE VIZITE ZYRTARE NE REPUBLIKEN E SHQIP...E enjte, 12 dhjetor 2013, Tiranë, Shqipëri

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË ZYRTARE NË REPUBLIKËN E SHQIPËRISË

Në kuadër të vizitës zyrtare në Republikën e Maqedonisë, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, u takua me kolegun e tij, gjegjësisht kryetarin e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, me presidentin e shtetit, z. Bujar Nishani dhe me zëvendëskryeministrin e Shqipërisë, z. Niko Celeshi

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI - ORBAN 5.12.13...E enjte, 5 dhjetor 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E QEVERISË SË HUNGARISË, Z. VIKTOR ORBAN

Kryetari Veljanoski shprehu kënaqësi për marrëdhëniet e shkëlqyeshme në nivel parlamentar në të gjitha segmentet, për intensitetin e shkëlqyeshëm të takimeve dhe bashkëpunimit ndërmjet kryetarëve të parlamenteve, grupeve parlamentare për bashkëpunim dhe të komisioneve. Ai shprehu falënderim që Hungaria e përdori emrin tonë kushtetues në komunikimin bilateral, duke theksuar se kjo është me rëndësi të veçantë për Republikën e Maqedonisë. E informoi bashkëbiseduesin për gjendjen politike aktuale, për reformat e realizuara dhe arritjet në rrugën e eurointegrimit, raportet pozitive nga Komisioni Evropian dhe rekomandimet.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI- VALLTER 2.12.13...E hënë, 2 dhjetor 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME RAPORTUESIN E KOMISIONIT MBIKËQYRËS TË ASAMBLESË PARLAMENTARE TË KËSHILLIT TË EVROPËS PËR REPUBLIKËN E MAQEDONISË, Z. ROBER VALLTER

Të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi që përsëri kanë mundësi të takohen dhe të bisedojnë për ngjarjet aktuale dhe progresin e Republikës së Maqedonisë. Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski shprehu falënderim nga përmbushja e deritanishme e detyrimeve dhe angazhimeve ndaj Këshillit të Evropës.  Ai shtoi se, Kuvendi i Republikës së Maqedonisë jep vlerësim të lartë për rekomandimet e Këshillit të Evropës, dhe përmes implementimit të tyre si dhe përmes reformave të cilat i bën Republika e Maqedonisë kontribuohet për progres më të madh demokratik dhe zhvillim më të madh ekonomik. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI - ESKUDERO 27.11.13...E martë, 27 nëntor 2013, Mbretëria e Spanjës

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E SENATIT TË PARLAMENTIT TË MBRETËRISË SË SPANJSËS, Z. PIO GARSIA ESKUDERO

Kryetari Veljanoski shprehu bindje se diplomacia parlamentare gjithnjë e më shumë e zë vendin e saj dhe se takimet e tilla kontribuojnë në atë drejtim. Ai njëkohësisht, theksoi se për Republikën e Maqedonisë është i rëndësishëm mendimi dhe qëndrimi i Mbretërisë së Spanjës për ngjarjet dhe proceset në BE-së. E informoi bashkëbiseduesin me përkushtimin e RM-së në rrugën drejt BE-së dhe përkushtimin drejt anëtarësimit në NATO, me ç'rast  shprehu bindje se edhe të dy anëtarësimet do të ndodhin së shpejti, për të mirën e Maqedonisë, për rajonin, por edhe për Evropën.

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI NE VIZITE PUNE NE MBRETERINE E SPANJES ...E martë, 26 nëntor 2013, Mbretëria e Spanjës

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË PUNE NË MBRETËRINË E SPANJËS

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski qëndron në vizitë pune në Mbretërinë e Spanjës, në kuadër të së cilës realizon takime me kolegët e tij kryetarë të të dyja dhomave të Parlamentit të Mbretërisë së Spanjës, me Kongresin dhe Senatin, të cilët janë takimet e para të nivelit më të lartë parlamentar ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Mbretërisë së Spanjës. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI - Z. EDI RAMA 6.11.13...E martë, 6 nëntor 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E QEVERISË SË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË, Z. EDI RAMA

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Trajko Veljanoski, bashkëbiseduesit të tij ia uroi fitoren në zgjedhjet parlamentare, duke i dëshiruar punë të suksesshme në periudhën që vijon dhe theksoi se zhvillimi i marrëdhënieve të mira fqinjësore është një nga prioritetet e politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë, ndërsa me realizimin e takimeve të nivelit më të lartë, vazhdimisht rritet cilësia e marrëdhënieve të mira fqinjësore.

Lexo më shumë

Arhiva pretsedatel al...Arkivi

Lexo më shumë

Aktivitete...Aktivitete

Lexo më shumë
1...91011            
Click