TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. IVICA DAÇIQ...

E hënë, 15 shtator 2014 

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME NËNKRYETARIN E PARË TË QEVERISË DHE MINISTËR I PUNËVE TË JASHTME TË REPUBLIKËS SË SERBISË, Z. IVICA DAÇIQ 

Në fillim të takimit, nënkryetari Veljanoski e shprehu kënaqësinë e vet nga takimi, me ç'rast dha përshëndetje, në emrin e tij personal, si dhe në emrin e deputetëve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë. 

Në takimin u diskutua për ngjarjet aktuale në rajon edhe në korniza botërore. Të dy bashkëbiseduesit folën edhe për ngjarjet momentale në të dyja vendet. 
Lexo më shumë

VELJANOSKI NË KONFERENCËN EVROPIANE NË NIVEL...

E enjte, 11 shtator 2014, Osllo 

VELJANOSKI NË KONFERENCËN EVROPIANE NË NIVEL TË KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE  

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, sot ishte i pranishëm në hapjen e Konferencës Evropiane në nivel të kryetarëve të parlamenteve në Oslo, Norvegji.  Konferencën e hapi kryetari i Stortingut të Norvegjisë, z. Olemik Tomesen dhe kryetarja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, znj. An Braser. Fjalim hyrës mbajti edhe sekretari i Këshillit të Evropës, z. Torbjorn Jaglland dhe ministri i Çështjeve të BE-së, z. Vidar Helegesen. 
Lexo më shumë

Takim Veljanoski-Sir 1.9.14...

E hënë, 1 shtator 2014 

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E DHOMËS SË PËRFAQËSUESVE TË PARLAMENTIT TË KANADASË, Z. ENDRU SHIR 

Në fillim të takimit kryetari Veljanoski shprehu kënaqësi të madhe për mundësinë për të qenë nikoqir i kolegut të vet dhe falënderim për vizitën e Republikës së Maqedonisë, duke përmendur se vizitat e tilla paraqesin vërtetim për marrëdhëniet e afërta miqësore ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Kanadasë, të cilat gjithsesi edhe në të ardhmen do të vazhdojnë të zhvillohen.
Lexo më shumë

Veljanoski-Orijan SQ...

E martë, 26 gusht 2014 

KRYETARI VELJANOSKI E PRANOI AMBASADORIN E JASHTËZAKONSHËM DHE FUQIPLOTË TË SAPOEMËRUAR TË SHTETIT TË IZRAELIT PËR REPUBLIKËN E MAQEDONISË ME SELI NË JERUSALEM

Kryetari Veljanoski e potencoi angazhimin për intensifikimin e kontakteve të mëtutjeshme në nivel të takimeve të kryetarëve por edhe në nivel të grupeve parlamentare për bashkëpunim dhe në nivel të deputetëve, si dhe kënaqësinë për të qenë nikoqir i përfaqësuesve të Shtetit të Izraelit. Ambasadori Orjan ra dakord dhe shprehu dëshirë për thellimin e bashkëpunimit ndërmjet të dyja shteteve edhe në sferat me interes të përbashkët si arsimi, burimet energjetike dhe mjedisi jetësor. 
Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. MAJKËLL SADERLEND ...

E hënë, 14 korrik 2014 

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME Z. MAJKËLL SADERLEND, KRYETAR I PARLAMENTIT TË AUSTRALISË PERENDIMORE

Në fillim të takimit, z. Majkëll Saderlend, shprehu kënaqësi për mundësinë për ta vizituar Republikën e Maqedonisë, të bindet në mikpritjen e qytetarëve të saj, si dhe për mundësinë për takimin me kryetarin e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.  Trajko Veljanoski.  
Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI - Z. ABDULLAH GJUL DHE ME PAT...

E shtunë, 28 qershor 2014

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E REPUBLIKËS SË TURQISË, Z. ABDULLAH GJUL DHE ME PATRIKUN BARTOLOMEJ 

Kryetari Veljanoski shprehu falënderim për përkrahjen e fuqishme dhe prinicipiele nga Republika e Turqisë në fushën e integrimeve euroatlantike dhe evropiane të Republikës së Maqedonisë. 

Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË ZYRTYRË N&#203...

E premte, 27 qershor 2014 

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË ZYRTYRË NË REPUBLIKËN E TURQISË 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, në vizitë zyrtare dyditore në Republikën e Turqisë e udhëheq Delegacionin e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në përbërje të deputetëve: z. Qenan Hasipi, z. Ilija Dimovski, z. Rexhail Ismaili dhe z. Gazemnd Aliji. 

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME PËRFAQËSUESIT E ...

E mërkurë, 25 qershor 2014 

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME PËRFAQËSUESIT E NDI

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, u takua me ish anëtarin e bordit të drejtorëve të NDI, z. Hauard Din, drejtorin rajonal të NDI-së për Evropën Qendrore dhe Lindore, z. Robert Benxhamin dhe drejtorin e NDI-së në Maqedoni, z. Kris Henshou.

Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME DELEGACIONIN TË MBRET...

E mërkurë, 25 qershor 2014 

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME DELEGACIONIN E GRUPIT PARLAMENTAR GJITHËPARTIAK TË PARLAMENTIT TË MBRETËRISË SË BASHKUAR 

Bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi nga takimi, me ç'rast u konstatua se kjo vizitë vërteton edhe njëherë marrëdhëniet e mira dhe miqësinë e sinqertë ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Mbretërisë së Bashkuar, si dhe dëshirën për bashkëpunim dhe përkrahje të mëtutjeshme. 
Lexo më shumë

KRYETARI VELJANOSKI E PRITI Z. JACEK MULTANOVSKI ...

E mërkurë, 4 qershor 2014  

KRYETARI VELJANOSKI E PRITI AMBASADORIN E SAPOEMERUAR TË REPUBLIKES SË POLONISË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË, Z. JACEK MULTANOVSKI  

Kryetari Veljanoski, në takimin theksoi se Republika e Maqedonisë dhe Republika e Polonisë kanë bashkëpunim bilateral miqësor, por nevojitet të rritet intensiteti i takimeve të realizuara në të gjitha nivelet. Gjithashtu, u diskutua edhe për rëndësinë e diplomacisë parlamentare për avancimin plotësues të marrëdhënieve të mira, përmes vizitave zyrtare të kryetarëve dhe deputetëve të parlamenteve të të dy shteteve.  
Lexo më shumë
1...891011            
Click