Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR ARSIM, SHKENCË DHE SPORT

dokument 

E-posta: kobranau@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dhjetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me: 

 •  sistemin dhe organizimin e edukimit parashkollor dhe arsimin, arsimin fillor, të mesëm dhe arsimin e lartë;
 • të drejtën për mësimin e gjuhëve të bashkësive në sferën e edukimit dhe arsimimit;
 • sistemin dhe organizimin e veprimtarisë shkencore-hulumtuese;
 • krijimin, zbatimin dhe vlerësimin e zbulimeve, patentave dhe aktivitetet tjera inventive që dalin nga veprimtaria shkencore, artistike dhe lloji tjetër të krijimtarisë  intelektuale;
 • informatikën, zhvillimi shkencor dhe teknologjik dhe kulturën teknike;
 • organizimin, zhvillimin dhe funksionimin e sistemit informativ në Republikë;
 • arsimin e të rinjve, standardin e nxënësve dhe të studentëve;
 • nxitjen e krijimtarisë intelektuale, kulturore dhe shkencore të të rinjve;
 • edukimin për mbrojtje preventive të të rinjve nga sëmundjet të vartësisë dhe nga SIDA;
 • zhvillimin dhe përparimin e kulturës fizike;
 • zhvillimin e sportit kulmor, dhe
 • çështje të tjera që i përkasin arsimit, shkencës, të rinjve dhe sportin.


                 Kryetar: SONJA LEPITKOVA   

Zëvendës-kryetar: BLLAGOJ GOLLOMEOV 

                Anëtarë: NATASHA BIKOVSKA 
                               SASHO DOHÇEV
                               SLLAVICA GRKOVSKA  
                               KOSTA PRESHOSKI 
                               SASHKO KEDEV
                               GJORGJI OROVÇANEV  
                               JUSUF ARIFI  
                               HUSEINI HUSEINXHEVAT
                               RUZHDI MATOSHI
                               ADNAN QAHIL

Zëvendës-anëtarë:SLLAVICA STANKOVSKA    
                               TASIM SULAJMANOVSKI
                               KIRO DAJÇINOVSKI
                               SLLOBODAN ÇASHULE  
                               GANKA SAMAILLOVSKA CVETANOVA  
                               MIHAJLLO GEORGIEVSKI 
                               SELVIE SALIU  
                               AGIM XHELILI
                               ZAMIR DIKA

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.