Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR SISTEM POLITIK DHE MARRËDHËNIE NDËRMJET BASHKËSIVE

E-posta: k-polsis@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështje që kanë të bëjnë me:

 • funksionimin e sistemit politik;
 • ndryshimin e kufijve të Republikës;
 • simbolet shtetërore dhe përdorimin e tyre;
 • gjyqësinë, avokaturën dhe prokurorinë publike;
 • amnistinë dhe faljen;
 • lirinë e lëvizjes dhe lirinë e zgjedhjes së vendbanimit;
 • evidencën amë dhe mbrojtjen e të dhënave personale;
 • emrat personalë, letërnjoftimet dhe dokumentet e udhëtimet;
 • regjistrimin e popullsisë;
 • sistemin e informimit publik;
 • të drejtën e bashkimit të qytetarëve dhe organizimin politik;
 • të drejtën e zgjedhjes dhe mënyrën e zgjedhjes së deputetëve, kryetarit të Republikës së Maqedonisë, anëtarëve të këshillave dhe kryetarëve të komunave;
 • referendumin;
 • vetadministrinin lokal;
 • Avokatin e Popullit;
 • Kishën Ortodokse Maqedonase dhe Bashkësinë Fetare Islame në Maqedoni, Kishën Katolike, Kishën Evangjelike-metodiste, Bashkësinë e Çifutëve dhe bashkësitë fetare dhe grupet tjera religjioze;
 • medaljet, mirënjohjet dhe shpërblimet;
 • festat e Republikës së Maqedonisë;
 • organizimin e administratës shtetërore;
 • të drejtën e përdorimit të gjuhëve dhe të alfabeteve të bashkësive;
 • garantimin e mbrojtjes së identitetit etnik, kulturor, gjuhësor dhe fetar të bashkësive, dhe `
 • çështje të tjera që i përkasin sistemit politik dhe marrëdhënieve ndërmjet bashkësive.

                  Kryetar : ROZA TOPUZOVA-KAREVSKA

Zëvendës-kryetarit: BLLAGOJ GOLLOMEOV
   
                Anëtarët: JANAQE VITANOVSKI
                                 BORÇE PETKOVSKI
                                 NEZHDED MUSTAFA
                                 KIRE GESHTAKOVSKI
                                 RAFIZ HALITI
                                 HUSEINI HUSEINXHEVAT
                                 ILJAZ HALIMI
                                 MILLKA MITKOVSKA
                                 QENAN HASIPI
                                 SILVANA BONEVA
                                 ADNAN QAHIL

 Zëvendës-anëtarë: ILIJA SRBINOVSKI
                                 KIRO DOJÇINOVSKI
                                 BORIS KONDARKO
                                 SLLAVICA GRKOVSKA
                                 TITO PETKOVSKI
                                 SLLOBODAN ÇASHULE
                                 SILVANA BONEVA
                                 GJORGJI TRENDAFILLOV
                                 TEUTA ARIFI
                                 SEMIJAL HASANI
                                 RUZHDI MATOSHI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.