Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

E mërkurë, 17 maj 2017

Takimi i z. Talat Xhaferi, Kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, me SH.T. ambasador i Kanadasë në Republikën e Maqedonisë, z.  Filip Pinington 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim zyrtar me ambasadorin e Kanadasë në Republikën e Maqedonisë, z. Filip Pinington, i cili theksoi se Kanadaja ishte ndër shtetet e para e cila ia uroi zgjedhjen z. Talat Xhaferi në funksionin Kryetar i Kuvendit, e cila në mënyrë të qartë dhe të dukshme shprehu mbështetje ndaj procesit të ndryshimeve demokratike në shtet gjatë tranzicionit të pushtetit.

më shumë...

E mërkurë, 17 maj 2017

Takimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi me Shefen e Misionit të OSBE-së në Shkup  znj. Nina Suomallanen 

Ambasadorja znj. Suomallanen ia uroi z.Talat Xhaferi zgjedhjen kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe shprehu bindje për bashkëpunim të mëtutjeshëm dhe të frytshëm. Duke nënvizuar se Misioni i OSBE-së është prezent në vend nga viti 1992, ajo theksoi se në periudhën e fundit, krahas prioriteteve kryesore të cilat dalin nga mandati i saj, Misioni i ndjek me vigjilencë gjendjen politike dhe ngjarjet në vend.

më shumë...

E martë, 16 maj 2017

Takim i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin slloven Jazbec

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim zyrtar me ambasadorin e Republikës së Sllovenisë në Republikën e Maqedonisë, z. Millan Jazbec.

më shumë...

E hënë, 15 maj 2017

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ish-kryetarët e Kuvendit

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot u takua me ish-kryetarët e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z. Stojan Andov, z. Tito Petkovski dhe z. Nikolla Popovski. 

më shumë...

E hënë, 15 maj 2017

Kryetari i Kuvendit, z. Talat Xhaferi, u takua me ambasadorin e Suedisë, z. Mats Stafenson

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim zyrtar me ambasadorin e Mbretërisë së Suedisë në Republikën e Maqedonisë, z. Mats Stafenson. Ai ia uroi zgjedhjen në funksionin Kryetar i Kuvendit dhe shprehi pritje të sinqerta se procesi politik dhe ligjvënës në shtet së shpejti do të kthehet në shtigjet e zakonshme. 

më shumë...

E premte, 12 maj viti 2017

Takim pune i kryetarit të Kuvendit, z. Talat Xhaferi me ambasadorët e vendeve anëtare të BE 

Në fillim të takimit kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Talat Xhaferi, shprehu falënderim për përkrahen që institucionet dhe shtetet anëtare të BE-së në mënyrë individuale ia dhanë zgjedhjes së tij si kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë. Theksoi se mbetet në përcaktimin e tij personal që të jetë kryetar i gjithë qytetarëve dhe gjithë deputetëve, duke e respektuar Kushtetutën dhe Rregulloren e Kuvendit.

më shumë...

E mërkurë, 10 maj 2017

Takimi i Kryetarit Xhaferi, me Ambasadoren e Zvicrës, znj. Sibil Suter Tejada 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim zyrtar me ambasadoren e Konfederatës së Zvicrës në Republikën e Maqedonisë, znj. Sibil Suter Tejada, e cila duke ia uruar zgjedhjen e funksionit kryetar i Kuvendit, i dëshiroi mandat të suksesshëm. Ajo shfaqi shpresë së pas krizës politike, së shpejti, në mënyrë demokratike, do të rietablohen institucionet shtetërore, si fazë e ardhshme në stabilizimin e vendit.   

më shumë...

E mërkurë, 10 maj 2017

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e Shqipërisë Fatos Reka

Kryetari i Kuvendit te Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim zyrtar me ambasadorin e Republikës së Shqipërisë në Republikën e Maqedonisë, z. Fatos Reka, i cili ia uroi zgjedhjen kryetar i Kuvendit, si hap shumë i rëndësishëm në stabilizimin e gjendjeve politike në Republikën e Maqedonisë. 

më shumë...

E hënë, 8 maj 2017

Takime të veçanta të kryetarit Xhaferi me ambasadorin amerikan dhe francez

Kryetari i Kuvendit te Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, realizoi takim zyrtar me ambasadorin e SHBA-së në Republikën e Maqedonisë, z. Xhes Bejli, i cili ia uroi përzemërsisht zgjedhjen si kryetar i Kuvendit, si hap i parë dhe tejet i rëndësishëm në konsolidimin dhe stabilizimin e situatës politike në Republikën e Maqedonisë.  Njëkohësisht theksoi se për realizimin e këtij qëllimi Ambasada e SHBA-së punon bashkërisht në mënyrë të koordinuar me Delegacionin e Bashkimit Evropian në Republikën e Maqedonisë, sepse aktivitetet që do të vijojnë janë me rëndësi shumë të madhe. 

më shumë...

E premte, 5 maj 2017

Takimi i Kryetarit Xhaferi me znj. Karen Pirs

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, realizoi takim pune me znj. Karen Pirs, drejtoreshë politike në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe. 

më shumë...

  • 1
  • ...
  • 33
  • 34
  • 35
  •