2011

  Средба на претседателот Вељаноски на 8 септември...

  

  Четврток, 8 септември 2011 година

  Средба на претседателот Вељаноски со поранешните претседатели на Собранието на Република Македонија и претседателот, членовите и замениците-членови на Комисијата за спроведување на референдумот 1991 година

  Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, по повод 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија, оствари средба со поранешните претседатели на Собранието на Република Македонија, г. Стојан Андов, г. Саво Климовски и г. Љубиша Георгиевски; со претседателот на Комисијата за спроведување на референдумот 1991 година, г. Никола Коневски и членовите и замениците-членови на Комисијата, г-ѓа Евица Димовска, г. Александар Бошњаковски, г. Ведат Вели, г. Агим Мифтари и г. Димитар Велков

  Прочитај повеќе

  Протоколарни средби на ПСРМ со новоименувани амбасадори на ...

  

  Понеделник, 22 август 2011 година

  Протоколарни средби на претседателот Вељаноски со новоименуваните амбасадори на СР Германија и на Холандија

  Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, оствари средба со новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Сојузна Република Германија, Н.Е. г-ѓа Гудрун Елизабет Штајнакер, како и средба со новиот вонреден и ополномоштен амбасадор на Кралството Холандија, Н.Е. г-ѓа Мариет Шурман.

  Прочитај повеќе

  Средба на г. Вељаноски и г. Стефано Санино...

  

  Среда, 27 јули 2011 година

  Средба на претседателот Вељаноски со г. Стефано Санино, Генерален директор на генералниот Директорат за проширување на Европската комисија

  Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, денеска оствари средба со г. Стефано Санино, генерален директор на Генералниот директорат за проширување на Европската комисија. По остварената одвоена средба, генералниот директор, г. Санино, заедно со претседателот на Собранието, г. Вељаноски, оствари заедничка среба со потпретседателите на Собранието: г-ѓа Светлана Јакимовска, г-ѓа Сузана Салиу и г. Јани Макрадули; со координаторите на пратеничките групи: г-ѓа Силвана Бонева, г. Талат Џафери, г. Игор Ивановски, г. Имер Алиу, г. Горан Мисовски и г. Рејхан Дурмиши; како и со г. Хајрула Мисини, претседател на Комисијата за европски прашања и г. Антонио Милошоски, претседател на Комисијата за надворешна политика

  Прочитај повеќе

  Средба на претседателот Вељаноски со г. Робин Давид Скот...

  

  Вторник, 26 јули 2011 година

  Средба на претседателот Вељаноски со г. Робин Давид Скот, пратеник на Парламентот на Викторија – Австралија

  Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, го прими г. Робин Давид Скот, пратеник на Парламентот на Викторија - Австралија. На средбата присуствуваше и пратеникот во Собранието на Република Македонија, г. Милорад Додевски, избран од изборната единица девет, која ја опфаќа Австралија.

  Прочитај повеќе

  Средба на претседателот Вељаноски со г. Џон Хајд...

  

  Петок, 22 јули 2011 година

  Средба на претседателот Вељаноски со г. Џон Хајд, пратеник на Парламентот од Западна Австралија

  Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, го прими г. Џон Хајд, пратеник на Парламентот од Западна Австралија. На средбата присуствуваше и пратеникот во Собранието на Република Македонија, г. Милорад Додевски, избран од Изборната единица девет, која ја опфаќа Австралија

  Прочитај повеќе

  Конституиран седмиот парламентарен состав...

  

  Понеделник, 27 јуни 2011 година

  Конституиран седмиот парламентарен состав

  По вонредните парламентарни избори, на 25 јуни 2011 година, се конституира новото Собрание на Република Македонија, на кое беа верификувани мандатите на 123 пратеници, а г. Трајко Вељаноски беше реизбран на функцијата претседател на Собранието

  Прочитај повеќе
  123    
  Click