Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
Совети
 

Собранието на Република Северна Македонија согласно членот 68 став 1 алинеја 12 од Уставот на Република Северна Македонија, основа совети. Согласно членот 68 став 2 од Уставот на Република Северна Македонија, Собранието за вршење на работите од својата надлежност донесува и одлуки, декларации, резолуции, препораки и заклучоци.

 
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.