Takimi i Kryetarit Talat Xhaferi me znj. Rosana Duxhak, koo...

E martë, 29 tetor 2019

Takimi i Kryetarit Talat Xhaferi me znj. Rosana Duxhak, koordinatore e përhershme e OKB-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut                                         

Në takimin e sotëm të Kryetarit të Kuvendit z. Talat Xhaferi me koordinatoren e përhershme të OKB-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut, znj. Rosana Duxhak, u shkëmbyen më shumë informata dhe ide se si të thellohet bashkëpunimi midis organeve dhe trupave të OKB-së dhe Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut. 

Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Delegacionin e Odës Ekon...

E martë, 29 tetor 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Delegacionin e Odës Ekonomike të Maqedonisë – Turqisë

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, dhe Grupi Parlamentar për Bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Turqisë në përbërje: Enes Ibrahim, kryetar, Amdi Bajram, Jusuf Hasani, Teuta Bilalli dhe Dragan Cuklev, anëtarë të Grupit Parlamentar, sot realizuan takim me Delegacionin e Odës Ekonomike të Maqedonisë - Turqisë (MATTO), i udhëhequr nga kryetari i MATTO Ajdovan Ademoski, i përbërë nga nënkryetari Eser Xhevahir, zëvendëskryetarët Imer Selmani dhe Turhan Ademi dhe drejtori ekzekutiv Shahpaz Molaliev. 

Lexo më shumë

Takim i Kryetarit Xhaferi me David Sasoli, Kryetar i Parlam...

E enjte, 24 tetor 2019, Strasburg

Takim i Kryetarit Xhaferi me David Sasoli, Kryetar i Parlamentit Evropian

Në Parlamentin Evropian në Strasburg, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut realizoi takim edhe me Kryetarin e Parlamenti Evropian, David Sasoli, si edhe me nënkryetaren Klara Dobrev. 

Lexo më shumë

Mesazhe të mbështetjes së fuqishme prej euro...

E enjte, 24 tetor 2019, Strasburg

Mesazhe të mbështetjes së fuqishme prej eurodeputetëve për perspektivën evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Krahas pjesëmarrjes në Konferencën e kryetarëve të parlamenteve të vendeve anëtare të Këshillit të Evropës që mbahet në Strasburg, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, realizoi edhe takime me deputetë në Parlamentin Evropian që këtë javë kuvendojnë në Francë.

Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e sapoemërua...

E martë, 22 tetor 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e sapoemëruar të Republikës së Austrisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, SH.T. Georg Vucas

Të dy bashkëbiseduesit i vlerësuan marrëdhëniet politike bilaterale si miqësore, konstruktive dhe transparente dhe e përshëndetën bashkëpunimin gjithnjë më të intensifikuar ekonomik. Nga ana jonë ishte shprehur mirënjohje për mbështetjen e vazhdueshme të Republikës së Austrisë për procesin e zgjerimit dhe integrimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian.
Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Kryetaren e Kuvendit Popullor...

Е enjte, 17 tetor 2019 

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Kryetaren e Kuvendit Popullor të Republikës së Serbisë, Maja Gojkoviq

Kryetarja Maja Gojkoviq, shprehu falënderim për pjesëmarrjen e Delegacionit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Asamblenë e 141. të UIP në nivel të lartë kryetari, si edhe kënaqësi që marrëdhëniet parlamentare ndërmjet Republikës së Serbisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut janë lartë të zhvilluara, me takime të shumta, si në nivelin bilateral, ashtu edhe në atë multilateral. 
Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me delegacionin e Australis&#235...

E mërkurë, 16  tetor 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me delegacionin e Australisë në UIP 

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Unionin Interparlamentar (UIP), i paraprirë nga Kryetari Talat Xhaferi, sot realizoi takim me delegacionin e Australisë në UIP, të paraprirë nga Lusi Viks, deputete në Dhomën Përfaqësuese të Parlamentit të Australisë. Takimi u realizua në kuadër të Asamblesë së 141. të UIP, që mbahet prej më 13 deri 17 tetor të vitit 2019 në Beograd, Republika e Serbisë.
Lexo më shumë

Takime të Kryetarit Xhaferi me delegacionet e Meksik&#...

E martë, 15 tetor 2019

Takime të Kryetarit Xhaferi me delegacionet e Meksikës dhe Bosnjës dhe Hercegovinës në UIP 

Në kuadër të Asamblesë së 141. të Unionit Interparlamentar (UIP), që mbahet prej më 13 deri 17 tetor të vitit 2019 në Beograd, Republika e Serbisë, delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në UIP, i paraprirë nga Kryetari Talat Xhaferi, sot realizoi takim me delegacionet e Meksikës dhe Bosnjës dhe Hercegovinës në UIP. 

Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Kryetarin e Parlamentit t&#23...

E hënë, 14 tetor 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Kryetarin e Parlamentit të Republikës së Sllovenisë Dejan Zhidan  

Kryetarët e parlamenteve të Maqedonisë së Veriut dhe Sllovenisë u pajtuan se ky takim paraqet edhe një konfirmim i marrëdhënieve të shkëlqyera bilaterale ndërmjet dy shteteve, që në vazhdimësi janë miqësore dhe pa çështje të hapura, të bazuara mbi miqësinë tradicionale, partneritetin e fuqishëm strategjik, bashkëpunimin shumëvjeçar konstruktiv dhe mbështetjen në planin bilateral dhe multilateral. 
Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Kryetarin e Kuvendit të ...

E hënë, 14 tetor 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Kryetarin e Kuvendit të Iranit, Ali Ardeshir Larixhani

Në kuadër të Asamblesë së 141-të të Unionit Interparlamentar (UIP), që mbahet nga 13 deri më 17 tetor 2019 në Beograd, Republika e Serbisë, u realizua takimi midis Talat Xhaferi, Kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ali Ardeshir Larixhani, Kryetar i Kuvendit të Republikës Islamike të Iranit, me kërkesë të tij.

Lexo më shumë
1...456...39                                        
Click