Собраниско раководство

Вторник, 11 јануари 2022

Џафери: Седница за избор на нова влада во сабота

Денеска, мандаторот за состав на новата влада на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, официјално му ги достави на претседателот на Собранието, Талат Џафери, Предлог-составот и Предлог-програмата за работа на новата влада.

На средбата посочи дека очекува изборот на членовите на владата и нејзината програма да бидат одобрени без одложување.

Претседателот Џафери го информира дека седницата за избор на новиот состав на владата ќе ја свика во сабота, 15 јануари 2022 година, во 11:00 часот.

Click