Пратеници

 

 

 

 

 

АБДУЛА САЛИУ


Член на Алијанса за Албанците. Роден на 4.12.1960 во Скопје. Албанец. Дипломирал на Економски факултет, Универзитет Приштина.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на: Република Казахстан, Киргистанска Република, Република Таџикистан, Република Узбекистан и Туркменистан, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член

Е-пошта: A.Saliu@sobranie.mkClick