Пратеници

 

 

 

 

 

ИЛИРЕ ДАУТИ


Член на Алијанса за Aлбанците. Родена на 27.1.1980 година во с. Долно Палчиште, Тетово. Албанка. Магистер, Државен универзитет во Тетово.

 

Активности во Собранието:


 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член 
 • Комисија за економски прашања, член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член


Е-пошта: I.Dauti@sobranie.mk

Click