Plenarni sednici
 
Пленарни седници


6 март 2001 година

Седумдесет и прва седница на Собранието на Република Македонија

- Обраќање на претседателот на Република Македонија, господин Борис Трајковски, по повод оддавањето почит на загинатите припадници на Армијата на Република Македонија, капетан Кирчо Димитриевски и војниците Теодор Стојановски и Дејан Јакимовски, кои на 4 март 2001 година, во одбрана на суверенитетот и територијалниот интегритет на Република Македонија, како и во одбрана на мирот и спокојството на граѓаните на Република Македонија, ги загубија своите животи.


стенографски белешки  071 седница 6.3.2001


 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.