Pratenichki sostav
 
Пратенички составАДНАН ЌАХИЛ     

 

 

 

 

 

Член и претседател на Партијата за движење на Турците во Македонија. Роден 1960 година во Скопје. Турчин. М-р по хемиски науки. Бил министер во Влада во претходниот состав.