Пратенички групи за соработка 

ФИЈАТ ЦАНОСКИ

 


  
 


     
 
   
Претседател на ПЕИ. Роден на 2.10.1960 година во Струга. Торбеш. Економски факултет. Магистер по политички науки.   
   
Активности во Собранието

  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
     


      
Click